09.06.2008. / 18:58

Autor: Hrvoje Šimičević

Velika Gorica

General Damir Goršeta počinio samoubojstvo

Tijelo je pronađeno u automobilu na velikogoričkom groblju, a policija je potvrdila kako je riječ o samoubojstvu. Goršeta je bio general za vrijeme Domovinskog rata, a svojevremeno je bio predmetom istrage državnih tijela zbog navodne korupcije dok je vodio Hrvatski centar za razminiranje

Hrvatski general Damir Goršeta počinio je danas samoubojstvo s jednim hicem u glavu, potvrdila je policija. Naime, tijelo generala Goršete pronađeno je danas poslije podne na gradskom groblju u Velikoj Gorici u njegovom BMW-u.

Dami Goršeta bivši je predsjednik Hrvatskog centra za razminiranje (HCR), a na toj je poziciji bio do kraja 2002. godine. Za sada nije poznat motiv samooubojstva. Doznajemo kako nije pronađeno oproštajno pismo, ali i činjenicu da je Goršeta u posljednjih nekoliko mjeseci očigledno bio narušenog zdravstvenog stanja, što se manifestiralo tvrdnjama poznanika kako je u posljednje vrijeme drastično smršavio.

Goršeta je aktivno sudjelovao u Domovinskom ratu, kao zapovijednik 153. brigade HV-a iz Velike Gorice, kao i šef kabineta načelnika Glavnog stožera HV-a u vrijeme Janka Bobetka.

S pozicije HCR-a sporazumno ga je smijenio tadašnji ministar rada i socijalne skrbi Davorko Vidović, koji će i danas reći kako su bili u jako dobrim odnosima. Oko njegove uloge u HCR-u do danas se vuku brojne kontroverze, a u istragu o njegovim aktivnostima svojedobno je bilo uključeno i Državno odvjetništvo.

Naime, Goršetu se teretilo da je kao ravnatelj HCR-a tražio nezakonite provizije od privatnih tvrtki koje su se natjecale za razminiranje u Hrvatskoj, o čemu je Nacional opsežno pisao. Goršeta je obnašao i direktorsku poziciju u tvrtki Enigma d.o.o.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika