10.06.2008. / 08:27

Autor: Plamenko Cvitić

Sukob prvih dama Slovenije

Svađa zbog Laure Bush

Sudjelovanje američkog predsjednika Georgea W. Busha na sastanku na vrhu čelnika Europske Unije na Brdu kod Kranja izazvalo je neočekivanu svađu ureda slovenskog predsjednika i premijera. Samo što se ovaj put nisu sukobili Danilo Türk i Janez Janša nego predsjednikova supruga Barbara Miklič Türk i premijerova zaručnica Urška Bačovnik.

Povod je bilo pitanje koja će od njih dvije biti domaćica Lauri Bush, supruzi predsjednika SAD-a. Janša je domaćin ovog sastanka, a time i Georgeu Bushu, i iz njegova ureda poslano je priopćenje da je logično da onda i njegova zaručnica bude domaćica Lauri Bush. To prije što su se njih dvije upoznale u Bukureštu na nedavnom summitu NATO-a, a Urška Bačovnik je izjavila da je isplanirala i plan posjeta.

Janšina zaručnica je naljutila Barbaru Miklič Türk i reagirao je ured slovenskog predsjednika, odakle je poručeno da je neprihvatljivo favorizirati premijerovu zaručnicu. Na kraju je Barbara Bush iznenadila domaćine i u Ljubljanu doputovala dan prije, a postignut je kompromis, pratit će je i Barbara Miklič Türk i Urška Bačovnik. Predviđeno je da posjete Narodni muzej, gdje traje izložba o slovenskim impresionistima, i bolnički odjel na kojem se liječe žene oboljele od raka dojke, a zajedno sa supruzima u utorak će posjetiti farmu lipicanaca.

Vezane vijesti

Janšina stranka ima najveću potporu slovenskih birača

Janšina stranka ima najveću potporu slovenskih birača

Slovenska demokratska stranka (SDS) koju vodi premijer Janez Janša trenutačno ima najveću potporu slovenskih birača, a na drugom i trećem mjestu su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika