Objavljeno u Nacionalu br. 656, 2008-06-09

Autor: Milan Pavlinović

Galerija

I stara i nova Dylanova slava u Varaždinu

Bob Dylan Bob Dylan Američki pjevač Bob Dylan nastupit će kao glavni izvođač u petak na drugom Radar festivalu na stadionu u Varaždinu, što će biti njegov prvi nastup u Hrvatskoj. Dylan godišnje odsvira preko 150 koncerata, a u Hrvatskoj će gostovati u sklopu turneje koja je započela 1998. Fanovi su je nazvali Never Ending Tour.

Dylan na koncertima svira klavijature i usnu harmoniku, prati ga peteročlani bend, a mnogi kažu da su to najbolji glazbenici koje je okupio. Na koncertima svira pjesme s novog albuma Modern Times i stare iz 60-ih, ali nanovo aranžirane u rock, blues, country i rockabilly stilu. U posljednih desetak godina Dylan je ponovno stekao popularnost nalik onoj iz 60-ih.

Za album Time Out Of Mind iz 1997. dobio je Grammyja, a za pjesmu Things Have Changed Oscara 2000., a pozlaćeni kipić uvijek se nalazi pokraj njega na pozornici. O Dylanu je nedavno snimljen film Nisam tu, a dobio je i Pulitzerovu nagradu. U intervjuu prije nekoliko dana za The Times prvi put u karijeri podržao je političara, demokrata Baracka Obamu.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika