10.06.2008. / 15:26

Autor: Katarina Zorić

PROGNOZA GAZPROMA

Miller: Cijena nafte bit će 250 dolara po barelu

"Svjedoci smo kritičnog porasta cijene goriva. Cijena će doseći neviđenu razinu. Predviđa se da će barel sirove nafte iznositi 250 dolara", rekao je Miller,

"Barel sirove nafte stajat će 250 dolara", najavio je predsjednik Upravnog odbora ruskog naftnog diva Gazprom Aleksej Miller na današnjoj konferenciji za novinare u sklopu kongresa europskih poslovnih ljudi u Deauvilleu.

"Svjedoci smo kritičnog porasta cijene goriva. Cijena će doseći neviđenu razinu. Predviđa se da će barel sirove nafte iznositi 250 dolara", rekao je Miller, ne želeći prognozirati kada bi se to moglo dogoditi.

Procijenio je da će natjecanje za taj izvor energije bit će još snažnije. Na cijenu nafte "ozbiljno utječu burzovne spekulacije", ali "taj utjecaj nije odlučujuć", rekao je Miller.

Predsjednik Gazproma izvijestio je da njegova tvrtka sada prodaje Europi plin po cijeni od 410 dolara za 1.000 prostornih metara, a ne za 400 dolara, kako je sam predvidio u ožujku.

Cijena plina izračunava se u odnosu na cijenu nafte.


Vezane vijesti

Mezhibovskij vlasnik 22,7 posto dionica IGH

Mezhibovskij vlasnik 22,7 posto dionica IGH

Institut građevinarstva Hrvatske prodao je investitorima više od 80 milijuna kuna novih dionica, koji su postali vlasnicima 40 posto temeljnoga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika