11.06.2008. / 09:57

Autor: Tanja Molvarec

Kartum

Najmanje stotinu mrtvih u avionskoj nesreći

Službenici aerodroma tvrde da je avion sigurno sletio nakon čega je iz neutvrđenih razloga došlo do eksplozije u jednom od motora

Najmanje je sto osoba poginulo u avionskoj nesreći koja se dogodila za vrijeme olujnog nevremena kada se avion kompanije Sudan Airlines prepolovio i skrenuo sa piste. Avion, koji je putovao iz jordanskog glavnog grada Ammana, pokušao je sletjeti na aerodromsku pistu u Kartumu ali je ruta promijenjena radi lošeg vremena. Nova ruta je uključivala smjer prema Crvenom moru i Port Sudanu ali je plan ponovno promijenjen pa se avion vratio prema Kartumu.

"Nesreća se dogodila kada je pilot pokušao sletjeti", rekao je jedan od preživjelih putnika za sudansku televiziju. Drugi preživjeli putnik Al Haj Bashir izjavio je kako slijetanje u Kartum "nije bilo normalno jer se desila eksplozija u desnom krilu dvije ili tri minute nakon što je avion sletio".

Službenici aerodroma tvrde da je avion sigurno sletio nakon čega je iz neutvrđenih razloga došlo do eksplozije u jednom od motora. Riječ je o Airbusu 310, koji je prije sedam mjeseci kupljen za državnu flotu. Prema policijskom izvješću preživjelo je 111 osoba. Kartum je u utorak zadesila pješčana oluja, nakon koje je uslijedilo olujno nevrijeme. Sat vremena nakon nesreće, avion je i dalje bio u plamenu.

U državama Afrike je samo u svibnju poginulo 24 osobe u padu aviona u južnom dijelu zemlje. Među poginulima su bili i članovi sudanske vlade, prenosi Reuters. U srpnju 2003. je 115 osoba stradalo u nesreći domaćeg linijskog zrakoplova Sudan Airwaysa na istoku zemlje.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika