13.06.2008. / 15:26

Autor: Tanja Molvarec

Vatikan

Papa zahavlio Bushu na zauzimanju za temeljne moralne vrijednosti

Sigurnosne mjere oko Vatikana bile su stroge, policija je bila postavljena duž ulica, protuteroristički snajperisti postavljeni su na okolne zgrade a čak su i neke okolne ulice bile zatvorene za slučaj da Bush mora žurno napustiti područje alternativnim pravcem

Predsjednik George Bush posjetio je papu Benedikta XVI. Koji mu je tijekom njihov razgovora u četiri oka zahvalio na Bushevu "zauzimanju za temeljne moralne vrijedmosti". Inače, papa Benedikt i Bush sastali su se u srednjovjekovnoj tvrđavi svetog Ivana kako bi razgovarali o međunarodnim pitanjima. Razgovarali su najviše o američko-europskim vezama, Bliskom istoku, mirovnom procesu u Vatikanu kao i o globalizaciji i međunarodnoj trgovini.

Sigurnosne mjere oko Vatikana bile su stroge, policija je bila postavljena duž ulica, protuteroristički snajperisti postavljeni su na okolne zgrade a čak su i neke okolne ulice bile zatvorene za slučaj da Bush mora žurno napustiti područje alternativnim pravcem, prenosi Dnevnik.hr.

Kako navodi Sveta Stolica, Benedikt XVI. je ponovo zahvalio predsjedniku Bushu na "njegovu iznimno srdačnom dočeku u Sjedinjenim Državama i u Bijeloj kući tijekom posjeta u travnju". Rimski list La Repubblica je napisao da nisu svi u Vatikanu bili sretni što je Bush dobio poseban tretman te je naveo izjave neimenovanih monsinjora koji su podsjećali da se Bush nije osvrtao na upozorenja pokojnog Ivana Pavla II. protiv invazije na Irak. No jedan je vatikanski dužnosnik blizak Papi agenciji Reuters u petak ujutro rekao da to "Papa čini jer je ljubazan. To je sve".

Ovo je treći susret pape i američkog predsjednika u godini dana. Sljedeći s kojim će se Bush sastati je njegov francuski kolega Nicolas Sarkozy.


Vezane vijesti

Vatikan ucjenjuju

Vatikan ucjenjuju

Vatikan je izložen ucjeni, posebice nakon dokumenata koje je prošli tjedan objavio dnevni list La Repubblica, priopćila je u srijedu Sveta Stolica i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika