15.06.2008. / 14:29

Autor: Hrvoje Šimičević

Ministrica vanjskih poslova Austrije

Plassnik: Ugovorom iz Nice moguće rješavanje pitanja proširenja

Plassnik je u TV-emisiji OeRF-a Novinarski sat kazala da je na temelju ugovora iz Nice je također moguće rješavati i temu daljnjeg proširenja Europske unije, pozvavši služeni Zgareb da završi preostali dio pregovaračkog procesa

"Hrvatska je sljedeći kandidat za pristup u Europsku uniju, napravila je veliki pomak u pregovaračkom procesu sa Europskom unijom i pred njom je da završi preostali dio, a na temelju ugovora iz Nice je također moguće rješavati i temu daljnjeg proširenja Europske unije", poručila je danas iz Beča austrijska ministrica vanjskih poslova Ursula Plassnik reagirajući na irsko "ne" Lisabonskom ugovoru.

Plassnik je u TV-emisiji OeRF-a Novinarski sat kazala kako će "za nas Austrijance biti olakšavajuće i dobro ako naši hrvatski prijatelji što je moguće bdrže pozitivno zaključe pristupne pregovore i na tom putu važno je uložiti napore da završe i preostali dio. Zato pozivam hrvatske prijatelje da se ne obeshrabre i da ne misle da se poslije irskog referenduma prag proširenja povećao.

To nije slučaj, ista pravila ispunjenja standarda vrijede i dalje što Hrvatska ali i druge države u regiji trebaju ostvariti". Dodala je kako se dosadašnje proširenje pozitivno očitovalo u Autriji, ali i Irskoj, izrazivši nadu kako će se problem odbacivanja novog temeljnog dokumenta Unije u Irskoj što prije riješiti. "Osamnaest država Europske unije ratificiralo je Lisabonski ugovor, pred ostalima je da to učine", kazala je Plassnik, prenosi Hina.

Vezane vijesti

Sindikati traže raspisivanje referenduma

Sindikati traže raspisivanje referenduma

Četiri hrvatske sindikalne središnjice uputile su otvoreno pismo predsjedniku Hrvatskog sabora i saborskim zastupnicima s zahtjevom za raspisivanjem… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika