17.06.2008. / 08:13

Autor: Plamenko Cvitić

Uskokov pouzdanik iz Maestra

Kuzmanić: Želim biti predsjednik RH

Joško Kuzmanić, USKOK-ov pouzdanik u slučaju Maestro, kani se kandidirati na predstojećim predsjedničkim izborima u Hrvatskoj. Ta je vijest nedavno prostrujila među njegovim prijateljima i poslovnim partnerima, od kojih je Kuzmanić zatražio potporu i financijsku pomoć u političkom angažmanu.

Kuzmanić je hrvatskoj javnosti postao poznat prije godinu dana u jeku slučaja “Maestro”, kad je otkriveno da je upravo on jedan od USKOK-ovih pouzdanika u istrazi korupcije u Hrvatskom fondu za privatizaciju. Otada je nekoliko puta istupao u medijima, a jedan od posljednjih slučajeva bio je u siječnju ove godine, kad je nakon ozljede koljena optužio USKOK-ove čelnike da mu ne žele plaćati liječenje u Varaždinskim Toplicama.

Kako doznaje Nacional, Kuzmanić je zaključio da ima šanse naslijediti Stjepana Mesića na predsjedničkoj funkciji, pa je već otpočeo pripreme za predizbornu kampanju. Jedan od njegovih prvih koraka bilo je kontaktiranje većeg broja dosadašnjih poslovnih partnera od kojih je Kuzmanić zatražio moralnu i financijsku pomoć u kampanji.

O predsjedničkoj inicijativi Joško Kuzmanić za Nacional je rekao: “Ideja o kandidiranju za hrvatskog predsjednika nastala je s obzirom na okolnosti u vezi sa slučajem Maestro, kad su mnogi u Hrvatskoj napokon shvatili da je korupcija gorući problem, a zbog svoje uloge u Maestru dobio sam priznanje od mnogih europskih političara. Dok sam boravio u bolnici, mnogi građani govorili su mi da razmislim o mogućoj kandidaturi za predsjednika, a potom sam se o tome konzultirao s prijateljem iz vaterpolskih dana, rabinom Lucijanom Prelevićem. Vjerujem da će me u kampanji podržati krug mojih prijatelja iz vaterpola, a financijska sredstva ionako će biti minimalna: oslonit ću se na prijatelje u medijima, jer nama u Hrvatskoj ne trebaju skupe kampanje”, rekao je Kuzmanić. Jedini problem s kojim se Kuzmanić trenutačno bori njegovo je zdravstveno stanje: “Još traje moja rehabilitacija, ali do predsjedničkih izbora ostalo je dovoljno vremena da se potpuno oporavim.”

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika