20.06.2008. / 18:51

Autor: Hrvoje Šimičević

Podizanje samopouzdanja

Turska u euforiji, Nijemci se vide kao favoriti protiv Hrvatske

Nogometaš Bayerna i turske reprezentacije Hamit Altintop je izjavio kako su sada, nakon što su 'pronašli igru' Turci najopasniji, a da je pobjeda protiv Hrvatske u Beču gotovo sigurna. Schweinsteiger pak iz dobro znanih razloga priželjkuje prolaz Hrvatske

Odmah po završetku utakmice s Češkom, Turska je reprezentacija neskromno najavila jurišanje na finale Eura, proglašavajući Hrvatsku tek usputnim suparnikom do polufinala. Istovjetna retorika nije nedostajala ni u slučaju njihovih izjava za medije.

Turski izbornik Fatih Terim izjavio je kako bi njihov veznjak Colin Kazim Richards mogao prevagnuti tijek večerašnje utakmice, "jer je bolji od svih hrvatskih veznjaka".

Terim stiče kako ga ne zanima prošlost, točnije utakmica na Euru 1996. na kojoj je Hrvatska slavila nad Turskom, jer je 'danas su danas potpuno drugačije okolnosti'. Kaže da je koncetriran samo na večerašnju utakmicu.

Nogometaš Bayerna i Turske reprezentacije Hamit Altintop je izjavio kako su sada, nakon što su 'pronašli igru' Turci najopasniji', a da je pobjeda protiv Hrvatske u Beču gotovo sigurna.

Slično razmišljaju i drugi reprezentativci Turske. Ponajbojli turski strijelac Nihat Kahveci izjavio je pak u euforičnom zanosu kako su Terimovi izabranici superiorni nad reprezentativcima Hrvatske, i to trkački, moralno, i tehnički, iako nije dao konkretne poredbe svojih suigrača s Modrićem, Kranjčarom ili pak Rakitićem. Fanatizam se osjeća i na ulicama austrijskih gradova, a u Beču se očekuje oko 200 tisuća turskih navijača.

S druge strane, nakon što su u jučerašnjem srazu nadigrali Portugalce, prvi četvrtfinalisti Njemačka puni su optimizma, mediji najavljuju povratak Elfa na poziciju glavnog favorita, a njihovi budući protivnici, bilo Hrvatska ili Turska, utakmica je koju moraju odraditi 'prije finala.' Iako oprezni, većina njemačkih medija ističe kako je Njemačka korak bliže titule, a jučerašnji trener Hans-Dieter Flick, koji je mijenjao kažnjenog Joachima Loewa po završetku je utakmice kazao kako sada 'žele više.'

Nakon loših partija protiv Austrije i Hrvatske, samopouzdanje se vratilo i Loewu, koji je istaknuo kako je ova utakmica pravi pokazatelj povratka prave Njemačke. Sinoćni junak utakmice, Bastian Schweinsteiger, poželio je pak da Hrvati pobjede u drugoj četvrtfinalnoj utakmici.

"Naravno da želim Hrvatsku. Na početku turnira smo izgubili, nije nam bilo lako, no sada se sve više dižemo i igramo kao momčad", dodao je Schweinsteiger.

U kolumni u njemačkom Bildu, proslavljeni Franz Beckenbauer je istaknuo kako nakon ovakve utakmice Njemačka jednostavno ne može izgubiti ponovno protiv Hrvatske, u slučaju novog susreta.

Kladionice bilježe rekordni promet

U iščekivanju večerašnje utakmice, brojni će Hrvati pozamašne svote staviti na listiće u kladionicama, a prema podacima tvrtki registriranih za klađenje za vrijeme EURA 2008, vlasnici istih itekako su zadovoljni nogometnim natjecajem koje utječe na povećanje prometa za 30 do 50 posto. Naime, za vrijeme Eura povećan je prihod za najmanje 100 milijuna kuna, a upućeni predviđaju kako će, u slučaju prolaza Hrvatske kladionice povećati promet od čak 180 milijuna kuna.

Mjesečni prosjek ukupnog prometa je 361 milijun kuna, dok se do kraja prvenstva očekuje prihod kladionica od 108 milijuna kuna. Hrvatskoj reprezentaciji naklonjene su i kladionice, ako je suditi po prosječnim koeficijentima u većini tvrtki registriranih za klađenje, koji Hrvatsku vide kao favorite. Dok je u domaćim kladionicama koeficijent oko 1.90 (na 100 kuna dobitak je 190), strane kladionice daju još veću prednost Bilićevoj momčadi s koeficijentima od 1.75 do 1.85. U gotovo svim kladionicama Njemačka je i dalje favorit za osvajanje Eura.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika