22.06.2008. / 10:09

Autor: Tanja Molvarec

Beograd

Tadić i Dačić dogovorili se o principima buduće vlade

Tadić je rekao da bi vlada mogla biti formirana vrlo brzo ako bude postignut nivo suglasnosti. Naveo je da tijekom subotnjih razgovora "nije bilo spornih točaka oko osnovnih načela"

Na prvim službenim razgovorima liste Za europsku Srbiju i koalicije oko SPS-a dogovoreni su osnovni principi funkcioniranja buduće vlade ali ne i podjela resora, prenosi B92.

Razgovori su počeli jučer oko 20 sati a sudjelovali su čelnik DS-a Boris Tadić i čelnici socijalista, PUPS-a i Jedinstvene Srbije Ivica Dačić, Jovan Krkobabić i Dragan Marković.

„Demokratska stranka neće odustati od principa da dogovor dvije koalicije o formiranju vlade podrazumijeva suradnju na svim nivoima vlasti pa i u Beogradu“, rekao je Tadić. Tadić je rekao da bi vlada mogla biti formirana vrlo brzo ako bude postignut nivo suglasnosti. Naveo je da tijekom subotnjih razgovora "nije bilo spornih točaka oko osnovnih načela" i kao "dobru okolnost" istaknuo " da koalicija SPS-PUPS-JS želi Srbiju u Europskoj uniji, očuvanje teritorijalne cjelovitosti, borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije i osiguranje boljeg standarda i bolje socijalne politike.

„Razgovarali smo o principima i o mogućnosti formiranja većine. Nas ne interesira politička trgovina u smislu jednog, dva ili tri ministarstava već politika koju bi buduća vlada trebala voditi“, rekao je Ivica Dačić, predsjednik socijalističke stranke SPS.

Dačić je dodao da stranke koalicije oko socijalista ne prihvaćaju zaključke pravne analize Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju koji je pripremila Demokratska stranka Srbije.

Vezane vijesti

Nikolić susretom s Tadićem nastavio konzultacije

Nikolić susretom s Tadićem nastavio konzultacije

Konzultacije srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića s parlamentarnim strankama o formiranju nove srbijanske vlade nastavljene su u srijedu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika