24.06.2008. / 08:49

Autor: Plamenko Cvitić

Afganistan

Đurđa Adlešić noćila u ekskluzivnom VIP kontejneru

Potpredsjednica hrvatske vlade Đurđa Adlešič vratila se prošlog tjedna iz višednevnog službenog posjeta Afganistanu, gdje je razgovarala s afganistanskim predsjednikom Hamidom Karzaijem, bila na otvorenju vrtića za djecu čije su majke u zatvoru zbog preljuba te razgovarala o mogućnostima investiranja hrvatskih poduzetnika u Afganistanuu. Đurđa Adlešič nije spavala u hotelu nego u VIP kontejneru koji joj je ustupio jedan od zapovjednika mirovnih snaga.

Poštovala je afganistanske običaje pa nije skidala maramu dok je razgovarala s afganistanskim predsjednikom, premda joj je Karzai rekao da to može učiniti. U društvu s potpredsjednicom Vlade bilo je i 17 hrvatskih poduzetnika koji su voljni raditi u Afganistanu. Neslužbeno smo doznali kako je Đurđa Adlešič zapravo svojim posjetom najavila dolazak predsjednika Stjepana Mesića u Afganistan. U njegovoj će pratnji biti i poveća delegacija hrvatskih gospodarstvenika. Prema sličnom načelu sudjelovanja stranih vojnika u Iraku određuje se i omjer po kojem neke zemlje imaju prednost investiranja u Iraku.

Vezane vijesti

U Libiji razminiranje po hrvatskome modelu

U Libiji razminiranje po hrvatskome modelu

Libija je zainteresirana za primjenu hrvatskog modela borbe protiv mina te za suradnju s hrvatskim tvrtkama koje se bave razminiranjem, proizvodnjom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika