23.06.2008. / 09:53

Autor: Nina Tomljanović

Europska unija

Janša: Ratifikacija Lisabonskog ugovora će se nastaviti

"Ključno je bilo što je Lisabonski ugovor nakon toga ratificirala Velika Britanija, time je taj proces došao na drugu stranu rijeke", rekao je Janša te dodao da će Lisabonski ugovor do listopadskog summita EU-a ratificiratri Italija i Španjolska

Slovenski premijer Janez Janša jučer je u razgovoru za RTV Slovenija rekao kako postoji 90 posto mogućnosti da će se postupak ratifikacije Lisabonskog reformskog ugovora Europske unije nastaviti i nakon zastoja što ga je izazvalo njegovo odbijanja na referendumu u Irskoj."Ključno je bilo što je Lisabonski ugovor nakon toga ratificirala Velika Britanija, time je taj proces došao na drugu stranu rijeke", rekao je Janša te dodao da će Lisabonski ugovor do listopadskog summita EU-a ratificiratri Italija i Španjolska, čime se po njegovom mišljenju otvara 90 posto mogućnosti da se ratifikacijski proces nastavi i zaključi.

Janša kaže da što se Irske tiče, da se ne smije zanemariti mišljenje njenih birača koji su na referendumu Lisabonski ugovor odbacili, a razloge i brige zašto su oni tako odlučili treba uvažiti i ako se od njih bude tražilo da o ugovoru na referendumu ponovo glasuju.

O slovenskom predsjedanju EU-om, Janša kaže kako je ono bilo vrlo naporno, ali da su slovenski dužnosnici i stručnjaci stekli vrlo korisna iskustva. Glavni problem u slovenskom predsjedavanju EU-om, kaže Janša, je bilo usklađivanje "tisuća" različitih interesa koji postoje u 27 članica.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika