24.06.2008. / 08:48

Autor: Plamenko Cvitić

Mecena u Beču

Vladimir Zagorec besplatno ustupio zgradu stare bečke pošte za kazališnu predstavu

Odbjegli hrvatski general Vladimir Zagorec u Beču je odnedavno postao mecena austrijskom redatelju Paulusu Mankeru. Manker se nedavno austrijskoj agenciji APA pohvalio kako mu je Zagorec besplatno ustupio na korištenje prostore zgrade stare bečke pošte na bečkom Trgu burze 1, koju je on vlasnički preuzeo prije par godina, a čija se vrijednost procjenjuje na nekoliko desetaka milijuna eura.

Zagorec mu je te prostore ustupio za postavljanje drame "Alma" izraelskog pisca Joshue Sobola, koja se bazira na životu Alme Mahler-Werfel, supruge austrijskog skladatelja Gustava Mahlera.

U Beču se Manker suočio s problemima u vezi s prostorima gdje bi se drama mogla postaviti, jer isprva nije mogao naći sponzore koji bi to financirali.

Tada se pojavio Zagorec i besplatno mu ustupio na korištenje prostore zgrade koju je prije par godina kupio. Bečka premijera trebala bi se održati 11. srpnja. Četiri kata zgrade trenutačno se zahvaljujući Zagorcu adaptiraju za Mankerovu predstavu.

Manker je za agenciju APA izjavio kako Zagorec te prostore namjerava u budućnosti pretvoriti u luksuzni hotel sa 160 soba. Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, među ostalim, zatražio je da austrijske vlasti blokiraju i taj dio austrijske imovine Vladimira Zagorca. Zagorec je zgradu stare bečke pošte bio podveo pod tvrtku Börseplatz 1 za kupnju i razvoj.

Vezane vijesti

Zagorec premješten u zatvor u Glinu

Zagorec premješten u zatvor u Glinu

Bivši general i pomoćnik ministra obrane Vladimir Zagorec, osuđen na sedam godina zatvora zbog krađe dragulja iz MORH-a, premješten je iz zagrebačkog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika