23.06.2008. / 10:32

Autor: Petra Horvat

Vlada

Skandalozna HDZ-ova zastupnica dobiva unaprijeđenje

Bivša HDZ-ova zastupnica Lucija Čikeš navodno će biti unaprijeđena na funkciju ravnateljice Uprave za socijalnu skrb. Čikeš trenutno obavlja funkciju ravnateljice Centra za rehabilitaciju Mir, a za mandata HDZ-ove zastupnice 'proslavila' se homofobnim izjavama u Saboru

Dragutin Keserica nije prošao na javnom natječaju za svoje dosadašnje mjesto ravnatelja Uprave za socijalnu skrb pri Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi, a to se mjesto, navodno, čuva za Lidiju Čikeš, bivšu HDZ-ovu zastupnicu poznatu po homofobnim izjavama u Saboru.

Razgovori s kandidatima obavljeni su u svibnju, a postupak imenovanja obustavljen je prije četiri dana. Državna tajnica Dorica Nikolić izjavila je kako se na natječaj prijavilo samo 5,6 kandidata, od kojih neki nisu zadovolji uvjete, pa je Ministarstvo odlučilo ponoviti natječaj sa proširenim uvjetima i nadaju se da će se prijaviti više kandidata. Na novom će se natječaju za ravnatelja Uprave za socijalnu skrb moći prijaviti i stručnjaci iz zdravstva, a ne samo pravnici, socijalni radnici, defektolozi i psiholozi, što je bila dosadašnja praksa. Državna tajnica tvrdi kako nije bilo službenih razgovora o mogućnosti da Lucija Čikeš, pedijatrica po struci, postane šefica socijale u Vladi. Dorica Nikolić napomenula je i kako smatra da netko može biti stručniji u socijalnoj skrbi iako je medicinske struke, te kako će iz tog razloga biti proširen dijapazon kadrova koji se mogu prijaviti na natječaj.

Lucija Čikeš tvrdi kako sa njom nitko nije obavio razgovarao o radnom mjestu u ministarstvu, kako se na poništeni natječaj nije javila, te kako ne zna hoće li se javiti na ponovljeni natječaj. "S time sada nisam okupirana", izjavila je Lucija Čikeš koja trenutačno obavlja funkciju ravnatelja Centra za rehabilitaciju Mir u Kaštel Novom.

Za mandata HDZ-ove saborske zastupnice, Lucija Čikeš je postala koordinatorica 45 milijuna eura vrijedne reforme socijalne skrbi, a prije dvije godine u Saboru je ustvrdila kako je "čitav svemir heteroseksualan", te kako se homoseksualnost protivi zakonu prirode, fizike i Biblije. "-Jedan je fizičar rekao da je cijeli svemir heteroseksualan, od atoma do zvjezdanog sustava. Od muhe do slona. Svi su oni heteroseksualni, a mi bismo sada od čovjeka napravili homoseksualca. Svemirom vladaju suprotne sile, i da njih nema, Mjesec se ne bi okretao oko Zemlje. Zemlja se ne bi okretala oko Sunca, nego bi pala na Sunce i izgorjela bi ili odlutala negdje daleko i smrzla se.", izjavila je Lucija Čikeš tijekom saborske rasprave o registriranom partnerstvu.

Luciju Čikeš su u Ministarstvu rada i socijalne skrbi sredinom devedesetih sumnjičili za poslovne malverzacije, kada je za gradnju Centra Mir izabrala tvrtku koju je vodio njezin suprug.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika