23.06.2008. / 12:00

Autor: Nina Tomljanović

Konferencija za novinare

Čačić: Moja smjena je čisti primjer političkog kriminala

"Sve bolji izborni rezultati HNS-a osnovni su razlog zbog čega se politička konkurencija odlučila na smjenu, desetak mjeseci prije novih lokalnih izbora", tvrdi Čačić

Radimir Čačić, koji je prošloga tjedna smijenjen s mjesta župana Varaždinske županije danas je održao konferenciju za novinare na kojoj je kazao kako je smjena županijske vlasti u toj županiji čisti primjer političkog kriminala u kojoj su glavni akteri vjećnici HSLS, te dva HNS-ova prebjega."Sve bolji izborni rezultati HNS-a osnovni su razlog zbog čega se politička konkurencija odlučila na smjenu, desetak mjeseci prije novih lokalnih izbora", tvrdi Čačić te dodaje kako je sada na HNS-u da dodatnim naporima i još boljim izbornim rezultatom na predstojećim lokalnim izborima, vrati povjerenje građana u sustav i institucije.

Na pitanje novinara o budućnosti svoje političke karijere, Čačić je odgovorio da će kao predsjednik HNS-a prvenstveno raditi u interesu stranke. "To može značiti da se uopće neću kandidirati niti na jednoj listi na lokalnim izborima, ali isto tako, ako će to biti u interesu stranke, možda ću zauzeti čelno mjesto na listi za Zagreb, Varaždin ili čak i za Varaždinsku županiju", istaknuo je Radimir Čačić.
Na kraju je zaključio da ono što je sigurno, je to da će kroz neko vrijeme aktivirati svoj saborski mandat.

Za Čačićevu smjenu koja se desila u petak na sjednici Skupštine Varaždinske županije, glasovalo je 22-oje vijećnika nove koalicijske vlasti HSS-HDZ-HSLS-HSP, potpomognuti glasovima dvaju nezavisnih vijećnika, dojučerašnjih HNS-ovca. Vjećnici HNS-a i SDP- a bili su protiv, dok su suzdržani bili vjećnici HSU-a. Za novog Varaždinskog Župana izabran je Zvonimir Sabati iz HSS-a.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika