23.06.2008. / 13:15

Autor: Petra Horvat

Zagrebačka ulaganja splitskog poduzetnika

Kerum kupuje hotel Esplanade

Željko Kerum, čije se bogatstvo procjenjuje na više od 50 milijuna eura, u Zagrebu posjeduje 12 dućana, kupio je zgradu 'Nade Dimić', vlasnik je tri ugledna ugostiteljska objekta u centru grada i kupuje hotel Regent Esplanade

Prema navodima Jutarnjeg lista, splitski poduzetnik Željko Kerum kupuje hotel Regent Esplanade. Pretpostavlja se kako će Kerum za taj ugledan zagrebački hotel platiti više od 60 milijuna eura, odnosno 300 do 350 tisuća eura po sobi.

Splitski je poduzetnik nedavno preuzeo i tri zagrebačka ugostiteljska objekta: cafe bar Buldog u Bogovićevoj ulici, kafić Lažni svjedok u Vukovarskoj ulici iza Palače pravde te restoran Šumski dvor na Cmroku. Albert Papo je, suočen s dugovima, Kerumu prodao Buldog za četiri milijuna eura, no ostat će na poziciji voditelja cafe bara dok Kerum ne isplati dogovorenu cijenu, za što ima rok od tri godine. Kafić Lažni svjedok, koji je 90-ih bio u vlasništvu tajkuna Miroslava Kutle, Kerum će pretvoriti u restoran.

Kerum je do sada u Zagrebu otvorio 12 dućana, od odvjetnika Ante Nobila i poduzetnika Miće Carića kupio je zgradu bivše tvornice tekstila "Nada Dimić" te planove za izgradnju Poslovnog centra Krešimir koje su napravili Nobilo i Carić. Kerum već nekoliko godina gradi obiteljsku viluna Tuškancu u koju još nije uselio, a njegov projekt gradnje Centa Bundek nije zaživio, već je splitski poduzetnik polovicu parcele veličine 17 000 četvornih metara, koju je imao u suvlasništvu s tvrtkom Konstruktor, prodao IGH.

U Splitu Kerum investira u kompleks od šest vrhunskih kinodvorana u novom poslovnom centru Brodarica. Centar vrijedi 50 milijuna eura, prostirat će se na 54 000 četvornih metara, a gradi se na mjestu nekadašnje tvornice Diokom.
Nedaleko od Brodarice Kerum počinje gradnju staklene poslovne zgrade u obliku periske, vrijednu 20 milijuna eura.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika