25.06.2008. / 12:58

Autor: Petra Horvat

Proglašen prvi stupanj ugroženosti voda

Rijeka Lonja onečišćena

Onečišćenje rijeke uzrokovalo je puštanje naftovoda, no spriječeno je da se onečišćenje proširi nizvodno

Jučer je došlo do propuštanja naftovodne cijevi na mostu iznad rijeke Lonje kod Ivanić Grada, zbog čega je proglašen prvi stupanj ugroženosti vode.

Glavni državni vodopravni inspektor Željko Makvić izjavio je kako je odmah sinoć spriječeno da se onečišćenje rijekom proširi nizvodno te da je odmah počelo čišćenje. "Naftovod je zatvoren, a mjesto propuštanja cijevi ograđeno je", izjavio je Makvić i najavio da će čišćenje završiti za nekoliko dana.

"Oštećenje neće ostaviti trajne posljedice za okoliš", tvrdi Makvić koji je rekao da su mjesto onečišćenja pregledali državni vodopravni inspektor i predstavnici Hrvatskih voda. Prema podacima zagrebačke policije, naftovodna cijev je počela propuštati sinoć poslije 18 sati, a onečišćeno je 500 metara rijeke. Širenje onečišćenja nizvodno niz rijeku spriječeno je pomoću postavljene plutajuće brane.

Glasnogovornik Ine Bojan Vinek izjavio je kako je iz puknute naftovodne cijevi curila tzv. "masna voda", tekućina koja se 90 posto sastoji od vode.

Vezane vijesti

Privatizacija 3. maja do 22. lipnja ili krećemo u akciju

Privatizacija 3. maja do 22. lipnja ili krećemo u akciju

Predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijskog sindikata (SMH-IS) Vedran Dragičević izjavio je danas da će taj sindikat, ne učini li vlada… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika