26.06.2008. / 16:25

Autor: Tanja Molvarec

Gotovinin odvjetnik Luka Mišetić:

"Na dobrom smo putu prema oslobađajućoj presudi"

"Glavne teze optužnice protiv Gotovine kao i one o zločinačkom pothvatu su teško uzdrmane. To što je svjedok tužiteljstva ovako svjedočio mislim da je imalo dobar učinak na suce", zaključio je Mišetić

Nakon današnjeg svjedočenja Petera Galbraitha u kojoj je potvrdio da nije bilo etničkog čišćenja i prekomjernog granatiranja, obrana generala Gotovine vjeruje u oslobađajuću presudu. "Moram priznati da smo oduševljeni svjedočenjem veleposlanika Galbraitha. O konkretnoj ulozi generala Gotovine u Oluji, o prekomjernom granatiranju, o tome je li Oluja bila planirano etničko čišćenje ili operacija za oslobađanje okupiranih područja bez namjere o etničkom čišćenju te gdje je general Gotovina bio poslije Oluje i što je radio - mislim da je veleposlanik Galbraith svjedočio sve u skladu s našim tezama" rekao je Luka Mišetić a prenosi Večernji list..

Dodao je da su na čvrstom i dobrom putu prema oslobađajućoj presudi. "Glavne teze optužnice protiv Gotovine kao i one o zločinačkom pothvatu su teško uzdrmane. To što je svjedok tužiteljstva ovako svjedočio mislim da je imalo dobar učinak na suce", zaključio je Mišetić.

Tužiteljstvo je željelo pobiti Galbraithovu tvrdnju i dokazati kako je hrvatski državni vrh udružen u zločinački pothvat inicirao Oluju s ciljem progona srpskog stanovništva. Predsjedavajući sudskog vijeća Alphons Orie presudio je u korist Gotovinine obrane. "Smatram to pitanje zaključenim", presudio je Orie.

Pripadnici UN-a su tijekom suđenja generalima Gotovini, Čermaku i Markaču tvrdili kako su Knin i druga mjesta neselektivno granatirani u Oluji, čime su odgovorni za progon stanovništva.



Vezane vijesti

Žalbeno vijeće 'što prije' odlučuje o sudbini novih dokaza

Žalbeno vijeće 'što prije' odlučuje o sudbini novih dokaza

Žalbeno vijeće Haaškoga suda u predmetu "Gotovina i Markač" donijet će odluku o zahtjevu obrane za uvođenjem novih dokaza u žalbeni postupak "što je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika