27.06.2008. / 15:52

Autor: Hrvoje Šimičević

Novinar The Suna

'Smatram da je Ašner bio pri zdravom razumu'

"Ponavljao mi je da vjeruje da se osjeća dovoljno dobro da bi se mogao pojaviti pred sudom i da se želi vratiti u Hrvatsku kako bi se to i dogodilo", kazao je Flynn

Novinar britanskog tabloida "Sun", Brian Flynn, koji je intervjuirao Milivoja Ašnera, optuženog u Hrvatskoj za ratne zločine tijekom Drugog svjetskog rata, pod prisegom je izjavio kako kod Ašnera nije primjetio gubitak pamćenja. Naime, Ašner je u intervjuu s Flynnom tvrdio kako nikad nije počinio zločine za koje ga se tereti, da bi dva dana kasnije sve porekao, ističući kako se ne sjeća intervjua. "Sa mnom nitko nije razgovarao", izjavio je tada novinarima lista "Kleine Zeitung" 95-godišnji Ašner, koji sada živi u Klagenfurtu.

Novinar Suna je izjavio pak kako mu se čini da je Ašner bio 'više selektivan u onome čega se sjećao, nego da je imao opći gubitak pamćenja'. "Ponavljao mi je da vjeruje da se osjeća dovoljno dobro da bi se mogao pojaviti pred sudom i da se želi vratiti u Hrvatsku kako bi se to i dogodilo", kazao je Flynn, ističući da je s Ašnerom razgovarao oko 45 minuta u njegovu stanu u Klagenfurtu.

"Za vrijeme cijelog intervjua činilo se da se sjeća svega što bi moglo poduprijeti njegovu tvrdnju da nije kriv ni za kakve ratne zločine", izjavio je novinar, napominjući ipak da je uz opći dojam da je Ašner pri zdravom razumu, "bilo nekoliko trenutaka u kojima se činilo da nije potpuno jasan", prenijela je Hina. U međuvremenu, austrijsko državno odvjetništvo i dalje provjerava je li Ašner doista nesposoban za sudski postupak.

Vezane vijesti

'Merčep je bio funkcionalni zapovjednik MUP-ove postrojbe'

'Merčep je bio funkcionalni zapovjednik MUP-ove postrojbe'

Bivši zamjenik predstojnika Ureda za zaštitu Ustavnog poretka Zdravko Mustač posvjedočio je danas na zagrebačkom Županijskom da se Tomislava Merčepa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika