30.06.2008. / 09:31

Autor: Hrvoje Šimičević

Predsjednik Srbije

Tadić najavio 'preuzimanje' Beograda

"Nije moguće djelotvorno voditi Srbiju ako srce toga sustava nije u izravnoj koordinaciji s vladom te ako ne postoji ista struktura vlasti u Beogradu i Republici”, kazao je Tadić, koji, se za sada vjerojatno još nije dogovorio sa svojim partnerima socijaldemokratima po ovom pitanju

Predsjednik Srbije Boris Tadić planira u Beogradu formirati vlast koja će biti ista kao na državnoj razini, preko principa prema kojem je formirana većina u Skupštini Srbije. Time, bi, ako DS doista dođe na vlast u Beogradu, Koštuničin DSS i Šešeljevi Radikali ostali bez 'najvećeg' postizbornog trijumfa.

“Nije moguće djelotvorno voditi Srbiju ako srce toga sustava nije u izravnoj koordinaciji s vladom te ako ne postoji ista struktura vlasti u Beogradu i Republici”, kazao je Tadić, koji, se za sada vjerojatno još nije dogovorio sa svojim partnerima socijaldemokratima po ovom pitanju. “O tome pitanja ne bi trebalo praviti veliku buku, već pričekati rezultat”, dodao je.

Dok Tadić kalkulira s načinom kako da formira vlast u Beogradu, na nacionalnoj razini i dalje postoji problem oko imenovanja novog premijera. Zbog Tadićevog mandatara Mirka Cvetkovića navodno je došlo do podjela unutar stranke, jer je oza tu poziciju bilo više zainteresiranih. Samo formiranje vlade trebalo bi biti finalizirano sredinom tjedna.

Vezane vijesti

Nikolić susretom s Tadićem nastavio konzultacije

Nikolić susretom s Tadićem nastavio konzultacije

Konzultacije srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića s parlamentarnim strankama o formiranju nove srbijanske vlade nastavljene su u srijedu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika