30.06.2008. / 10:37

Autor: Nina Tomljanović

Princ na udaru medija

Princ William koristio vojni helikopter za zabavu

Najoštriju kritiku britanskih medija izazvao je Williamov let istim helikopterom na zabavu neženja na otoku Wight koji je britanske porezne obveznike stajao 8.716 funti

Princ William izazvao je oštre kritike medija nakon što je za zabavu koristio vojni helikopter Royal Air Forcea (RAF) u privatne svrhe te s kojim je napravio poprilično visoke troškove.

List "The Guardian" jutros je objavio kako je samo pet letova vojnim helikoptera 26-godišnjeg Williama koštalo 63.200 eura.

Najoštriju kritiku britanskih medija izazvao je Williamov let istim helikopterom na zabavu neženja na otoku Wight koji je britanske porezne obveznike stajao 8.716 funti.

Princ je do završetka svoje obuke u RAF-u u travnju 2008. godine, više puta odletio helikopterom tipa Chinook na ladanjsko dobro svoje djevojke Kate Middleton (26). Uz to, letio je na vjenčanje svojih prijatelja u Northumberland te do imanja svoga oca princa Charlesa u grofoviji Gloucestershire, kao i u Sandringham, ladanjsko sjedište njegove bake, kraljice Elizabeth II. u Norfolku.

Glasnogovornik ministarstva obrane u Londonu komentirao je novinske napise kazavši kako su svi ti letovi, Flying Officera Walesa (letećeg časnika Walesa), kako Williama nazivaju u zračnim snagama, bili dio njegove redovne obuke kod RAF-a.Ipak, priznao je kako se retroaktivno gledano, ipak može reći da su trening letovi bili donekle naivno planirani.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika