01.11.2003. / 00:00

Autor: Tanja Simić

SIRIJA

SIRIJA IPAK POZVALA IRAK NA REGIONALNI SKUP, ZEBARI ODBIO DOĆI

SIRIJA IPAK POZVALA IRAK NA REGIONALNI SKUP, ZEBARI ODBIO DOĆI

Nakon što Bagdad izrazio negodovanje zbog izostanka pozivnice za regionalni skup koji će se 1. i 2. studenog održati u Damasku, Sirija je u petak navečer ipak pozvala iračkog ministra vanjskih poslova Hoshiyara Zebaria, javljaju agencije. Rijad, Kuvajt i Aman zaprijetili su, naime, da će bojkotirati sastanak ukoliko na njega ne bude pozvani i predstavnici Bagdada. Sirijski dužnosnici izjavili su da će sudionici skupa na prvom zasjedanju odlučiti da li će se Zebariju dozvoliti sudjelovanje. Sudionici regionalnog skupa Turska, Iran, Saudijska Arabija, Kuvajt, Egipat, Jordan i Sirija raspravljati će o tome kako spriječiti strane ekstremiste da prelaze granice i pridružuju se borbi protiv američko-britanskih okupacijskih snaga.
Ipak, irački ministar vanjskih poslova Hoshiyar Zebari objavio je u subotu kako neće otputovati u Damask na regionalni sastanak, s obzirom da poziv Sirije “nije bio iskren i jasan”. Dodao da je njegova zemlja pozvana “u posljednji trenutak na sastanak u Damask”, ističući da “način na koji je poziv upućen nije u skladu s dostojanstvom Iraka”.

Vezane vijesti

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

Pentagon je obavijestio Kongres o planovima nabavke dodatnih helikoptera za Afganistan od Rosoboronexporta, ruske tvrtke koju neki američki… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika