02.07.2008. / 09:58

Autor: Marko Biočina

Turizam

Arapi žele graditi luksuzne hotele na Jadranu

Velika arapska hotelijersko-turistička tvrtka Grupa M.A. Kharafy majavila je kako je zaintersirana za ulaganje u turističke sadržaje u Hrvatskoj. Kompanija to misli učinit preko svoje tvrtke Sovereign Hospitality Holdings, koja već u svom vlasničkom portfelju posjeduje 21 hotel i ljetovališta ukupnog kapaciteta većeg od 4 tisuće soba, te ostvaruje godišnji prihod od 4 milijarde dolara.

Tvrtka je dosad većinom ulagala na području Afrike, tako da posjeduje objekte u Egiptu, Južnoj Africi, Gambiji i Siriji, dok je izvan Afrike ulagala u Libanon i Albaniju. Također, Sovereign Hospitality Holdings trenutno razvija projekte u Libiji, Senegalu, Etiopiji i Mauritaniji, gdje će uskoro sagraditi nove objekte s 1800 turističkih soba.

"Naš je cilj, uz podršku Grupe Kharafi, proširiti se kroz strateške akvizicije u Hrvatskoj i širom svijeta. Zabilježili smo niz uspjeha te razvili dugoročan pristup jačanja strateških odnosa s partnerima kako bismo omogućili dobar povrat uloženoga koristeći prilike na tržištima u razvoju i na razvijenim tržištima", rekao je za večernji list izvršni direktor Sovereign Hospitality Holdingsa Mohamed Fahmy.


Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika