02.07.2008. / 15:19

Autor: Katarina Zorić

SLUČAJ GARAŽA

Svjedok Vučković ničega se ne sjeća

"Imam kronični PTSP, pijem 15 tableta dnevno i ne sjećam se što sam prekjučer jeo, a ne što se dogodilo prije 17 godina", rekao je Špiranec

Suđenje Branimiru Glavašu danas je nastavljeno svjedočenjem Ivice Špiraneca na zagrebačkom Županijskom sudu. Špiranec je bivši pripadnik Prištapske čete koja je osiguravala Sekretarijat za narodnu obranu kojemu je 1991. na čelu bio Glavaš, a tužiteljstvo ga je predložilo kao svjedoka ubojstva žrtve u tzv. slučaju garaža Čedomira Vučkovića. Izjavio je da se ne sjeća tog događaja jer se dogodio davno, a u međuvremenu je, kako tvrdi, teško obolio i od PTSP-a.

"Imam kronični PTSP, pijem 15 tableta dnevno i ne sjećam se što sam prekjučer jeo, a ne što se dogodilo prije 17 godina", rekao je Špiranec. Upitan o okolnostima Vučkovićeva ubojstva, čije je tijelo pronađeno u dvorištu Sekretarijata, Špiranec je kazao da je čuo pucanj, izašao na dvorište i ugledao osobu koja je ležala. "Ništa više ja o tome niti znam niti me interesiralo, niti me briga. Govorilo se da je odnekud pobjegao, da je u njega pucao Fehir (Krunoslav)", kazao je svjedok.

Na pitanje tužiteljstva zna li da je Vučković bio prisiljen piti kiselinu, kao što je navedeno u optužnici, Špiranec je rekao da je čuo svakakve priče. "Pričalo se sve i svašta. Mogu sedam knjiga napisat. Što ja znam, možda je bio i žedan", rekao je Špiranec.

Smatrajući da Špiranec zna puno više nego što je rekao, tužiteljstvo je prigovorilo njegovom iskazu te je predložilo da se na sudu presluša audio zapis intervjua koji je s njim napravila novinarka Verica Tomić. Međutim, sudsko vijeće je to odbilo prihvaćajući Špirancovu tvrdnju da ga novinarka prije objave nije tražila autorizaciju ili mu pokazala sadržaj članka. "Mislim da je napisala više nego što sam rekao. Ne znam, možda je htjela napraviti neku senzaciju", izjavio je svjedok.

Suđenje se nastavlja sutra kada bi trebali svjedočiti novinarka Glasa Slavonije Ana Diklić koja je 1992. objavila monografiju 160. osječke brigade te pukovnik Stanko Višević, nekadašnji pripadnik Prištapske bojne.

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika