07.07.2008. / 15:30

Autor: Petra Horvat

Bratislava

Slovačka zainteresirana za gradnju koridora od Baltika do Jadrana

Predsjednik Sabora Luka Bebić je susret sa slovačkim predsjednikom parlamenta ocijenio uspješnim, a Slovačka je najavila uskoru ratifikaciju sporazuma o hrvatskom pristupanju NATO-u i gradnju koridora Vc

Predsjednik Sabora Luka Bebić susreo se danas u Slovačkoj sa predsjednikom slovačkog parlamenta Pavolom Paškom koji je naglasio kako je Slovačka osobito zainteresirana za gradnju koridora Vc od Baltika do Jadrana. Dvojica su dužnosnika obostrano zaključila kako je potrebno da se Jadransko more shvati ne samo kao more zemalja koje ga okružuju već i svih onih koji ga posjećuju, Slovaka, Čeha i Austrijanaca.

Predsjednici parlamenata razgovarali su i o odnosima između Hrvatske i Slovačke, a zaključeno je kako između dviju zemalja nema otvorenih pitanja. Predsjednik Sabora Luka Bebić naglasio je kako Hrvatska uvažava i koristi iskustva Slovačke u približavanju euroatlantskim integracijama, pri povratku u Hrvatsku izjavio je kako će slovački parlament u najkraćem roku ratificirati sporazum o hrvatskom članstvu u NATO-u.

Predsjednici su razgovarali i o stanju u regiji i potrebi približavanja i ostalih zemalja jugoistočne Europe Uniji, a naglasili su i kako je nužna suradnja zemalja u očuvanju biološke ravnoteže Jadrana. "Potrebno je onemogućiti preveliku eksploataciju ribljeg fonda i onemogućiti izbijanje ekscesa i problema koji bi nastali nesrećama brodova na Jadranskome moru, u čemu trebaju sudjelovati sve zemlje", rekao je Bebić.

Luka Bebić će posjetiti izložbu suvremenog hrvatskog nakita u slovačkom ministarstvu kulture, a u utorak ga očekuje sastanak s ministrom vanjskih poslova i predstavnicima hrvatske manjine u Slovačkoj.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika