12.07.2008. / 13:26

Autor: Petra Horvat

Hrvatska

Milanović: Ući ćemo slabi u EU ako SDP ne pobijedi na lokalnim izborima

Milanović je ocijenio kako je Hrvatska umrežena političkom korupcijom, protiv koje će se, ističe, SDP boriti s građanima kao partnerima

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović je na sjednici Glavnog odbora stranke istaknuo kako SDP mora pobijediti na lokalnim izborima iduće godine, jer ako ne pobijedi, Hrvatska će biti slaba članica EU. Milanović je pritom pozvao lokalne stranačke organizacije da do jeseni predlože liste i odrede kandidate koji će stranku voditi u izbornu pobjedu. "SDP će se najviše boriti za naklonost gradova, no ide i po pobjedu na selu", istaknuo je i ocijenio kako je povjerenje građana sa prošlogodišnjih parlamentarnih izbora dobar temelj za uspjeh na lokalnim izborima.

Milanović je najavio žestoku borbu protiv političke trgovine, odnosno preslagivanja vlasti mimo volje građana, te je ustvrdio kako se otkako je HDZ na vlasti hrvatsku vodi na autoritativan i koruptivan način, te da se partneri u toj vlasti traže političkom trgovinom. "SDP će partnere prije svega tražiti u građanima", rekao je i naglasio kako će nastojati da stranački partneri SDP-u budu one stranke koje se bore za iste ciljeve.

"U EU postoje oni jaki bez obzira na veličinu, postoje oni koji se bogate i šire svoj utjecaj, i oni koji su umreženi političkom korupcijom, kakva je Hrvatska danas, i to više nego krajem 1990.", rekao je Milanović.

Ostatak sjednice SDP-a nastavljen je iza zatvorenih vrata, a po njezinu se završetku očekuju izjave za javnost.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika