14.07.2008. / 13:22

Autor: Nina Tomljanović

Restrukturiranje brodogradilišta

HUS od Vlade traži hitan sastanak

Vlada je na temelju našeg zahtjeva donijela odluku o aktivnom sudjelovanju sindikata u eventualnim postupcima privatizacije brodogradilišta, navodi se u priopćenju HUS-a

Hrvatska udruga sindikalaca (HUS) danas je Vladi poslala priopćenje u kojem traže da se organizira hitan sastanak s predstavnicima sindikata svih brodogradilišta. HUS na sastanku želi izvijestiti u kojoj fazi su pregovori s Europskom komisijom oko programa restrukturiranja hrvatskih brodogradilišta.

Vlada je na temelju našeg zahtjeva donijela odluku o aktivnom sudjelovanju sindikata u eventualnim postupcima privatizacije brodogradilišta, navodi se u priopćenju HUS-a.

Kada smo inzistirali na tome, ističe HUS, cilj nam je bio zaštititi brodograđevnu djelatnost i radna mjesta u eventualnoj privatizaciji.

U slučaju nepoštivanja dogovora i donošenja odluka bez suglasnosti sindikalnih predstavnika, sindikati će industrijskim akcijama nastojati spriječiti štetne radnje, kaže se u priopćenju.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika