14.07.2008. / 15:20

Autor: Nina Tomljanović

Slovenski sud

Jelavić se žalio jer mu je sud odbio jamčevinu

Sud je jamčevinu odbio, prema riječima odvjetnika, iz razloga što smatra da jamčevina ne osigurava Jelavićev samostalni odlazak u Njemačku te da će postupak izručenja biti brzo gotov.

Nikica Jelavić, koji je prošlog tjedna uhićen u Sloveniji temeljem njemačkog zahtjeva, žalio se na odluku kojom ga je slovenski sud odbio pustiti iz pritvora uz pola milijuna eura jamčevine.

Od njegova odvjetnika Drage Štribara se doznaje kako se Jelavić nije žalio na odluku o izručenju Njemačkoj jer je s njom suglasan te, kako tvrdi Štribar, Jelavić želi otići u Njemačku kako bi dokazao svoju nevinost.

Šribar je za Hinu kazao da u novoj žalbi, koju je podnio još u subotu, nije ponudio viši iznos jamčevine za puštanje iz pritvora Nikice Jelavića, ali se žalio zbog odbijanja jamstva jer smatra da "nitko razuman ne bi državi darovao pola milijuna eura, a da se ne odazove na sudske pozive".

Sud je jamčevinu odbio, prema riječima odvjetnika, iz razloga što smatra da jamčevina ne osigurava Jelavićev samostalni odlazak u Njemačku te da će postupak izručenja biti brzo gotov. Izručenje po brzom postupku traje do deset dana, a broji se od subote kada je rješenje o izručenju postalo pravomoćno.Sudsko vijeće suda u Krškom u roku od 48 sati odlučuje o novoj žalbi.

Njemačko tužiteljstvo Jelavića sumnjiči da je prije četiri godine uhićen u Frankfurtu zbog sumnje da je 1990. godine sudjelovao u pokušaju pljačke draguljarnice u njemačkom gradu Kemptenu, no na njemačkom je sudu, prije četiri godine, oslobođen te sumnje. Ipak, tijekom postupka je proveo tri mjeseca u pritvoru a nakon oslobađajuće presude je odlučio podići tužbu radi naknade štete. Slovenski su ga graničari zadržali zbog navodno krivotvorenih ugovora sklopljenih u Sloveniji, koje je predložio uz tu tužbu. Naveo je dvojicu svjedoka da lažno svjedoće, tražeći od njih 530 tisuća eura odštete.

Vezane vijesti

Jelavić: Ispuniti ćemo očekivanja navijača

Jelavić: Ispuniti ćemo očekivanja navijača

U razgovoru za Evertontv napadač hrvatske nogometne reprezentacije Nikica Jelavić izrazio je optimizam i vjeru da zajedno sa suigračima na Euru može… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika