15.07.2008. / 13:20

Autor: Nina Tomljanović

Gradska skupština

Kovačević se pita tko je zapravo načelnik zagrebačke PU?

Kako kaže Kovačević, bivši i sadašnji načelnik PU Marijan Tomurad i Ivica Tolušić po rješenju MUP-a nisu razriješeni već privremeno premješteni

Na Aktualnom satu zagrebačke Gradske skupštine, potpredsjednik skupštine Pero Kovačević se pitao tko je zapravo načelnik zagrebačke PU jer u posjedu dokumenata Ministarstva unutarnjih poslova nije vidljivo da Zagreb nema načelnika.

Kako kaže Kovačević, bivši i sadašnji načelnik PU Marijan Tomurad i Ivica Tolušić po rješenju MUP-a nisu razriješeni već privremeno premješteni. Kovačević je zatražio izmjene Zakona o policiji jer, kako je rekao, ne može se bez volje Gradske skupštine imenovati načelnik zagrebačke PU.

Gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić je kazao da on nije zaprimio nikakvu obavijest i da ministar unutarnjih poslova to dostavlja predsjednici Gradske skupštine.

Na pitanje HSP-ovca Antuna Mateša o stanju sigurnosti u Zagrebu, gradonačelnik je rekao da će se uskoro u poglavarstvu održati konferencija za novinare o sigurnosti u gradu te da će na jesen u Gradskoj skupštini biti tematska sjednica o stanju sigurnosti.

Bandić je dodao da sliku sigurnosti grada umanjuju neki događaji te da nema dovoljno ingerencija i da od policije samo može zahtijevati da rade svoj posao.

Zastupnica HNS-a Morana Paliković Gruden pitala je Bandića da li je istina da se nakon 40 godina ukida komunalni Vjesnik, na što je on odgovorio da se ne ukida već da dobiva konceptualni i sadržajni preobražaj. "Postojeći Komunalni Vjesnik zvat će se Zagreb HR a nitko od novinara neće ostati bez posla", istaknuo je Milan Bandić.

Mišu Zorenića iz HSS-a je zanimalo iskustvo o korištenju biodizela u javnom gradskom prijevozu, na što mu je direktor ZET-a Ivan Tolić rekao da su analize korištenja biodizela u 11 autobusa pokazale 25 posto manje potrošnje goriva, ali da autobusi na biodizel ispuštaju više štetnih tvari nego oni s dizelom.

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika