16.07.2008. / 09:21

Autor: Hrvoje Šimičević

Nakon jedne godine

Počinje suđenje kapetanu Laptalu

Svi svjedocu obrane još su jednom doputovali u Grčku, a svjedočiti će između ostalog i dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica, predstavnici Sindikata pomoraca Hrvatske kao i Laptalovi kolege kapetani

Hrvatski kapetan Kristo Laptalo, koji je u Grčkom zatvoru zadnjih godinu dana zbog sumnje da je krijumčario kokain, konačno bi danas trebao izaći na sud u Patrasu, gdje će nastojati pobiti optužbe za koje ga se tereti. Svi svjedocu obrane još su jednom doputovali u Grčku, a svjedočiti će između ostalog i dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica, predstavnici Sindikata pomoraca Hrvatske kao i Laptalovi kolege kapetani.

Time će se, nada se Laptalova obrana, konačno razrješiti slučaj koji se zbog raznih otegotnih okolnosti otezao mjesecima. Podsjetimo, kapetan Laptalo uhićen je nakon što je brodu gdle je radio pronađeno 51 kilogram kokaina, a uz njega kao krivci prokazani su i prvi časnik Konstantin Metelev te vođa palube Narcis Garcia.

Prvotno ročište bilo je zakazano za 4. lipnja, no odgođeno je za tjedan dana kasnije. Međutim, ni tada Kristo Laptalo nije bio u mogućnosti iznijeti dokaze, jer je 12. lipnja zgrada suda u Patrasu zatvorena do daljnjeg zbog razornog potresa koji je pogodio taj dio Grčke. Unatoč činjenici što je tamošnja sigurnosna služba u izvještaju istaknula kako je zgrada u potpunosti sigurna.

Vezane vijesti

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Grčka želi smanjenje poreza, dodatnu pomoć za sirotinju i nezaposlene, zamrzavanje otpuštanja u javnom sektoru i više vremena za rezanje deficita,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika