16.07.2008. / 19:56

Autor: Petra Horvat

Zagreb

Uhićeni osumnjičeni za brutalni napad na Igora Rađenovića

Dvojica muškaraca iz Zagreba priznala su napad na Rađenovića, a bivši direktor Zagrebačkih cesta jučer je jednog od njih; napadača koji ga je pošpricao suzavcem, i prepoznao

Zagrebačka policija privela je tri muškarca koje sumnjiči da su sredinom svibnja brutalno pretukli direktora Zagrebačkih cesta Igora Rađenovića. Visokopozicioniran policijski izvor tvrdi kako se radi o osobama za koje se sumnja da su 16. svibnja 2008. bejzbolskim palicama pretukli Rađenovića pred njegovim stanom u zagrebačkom naselju Travno, o čemu je Nacional ranije pisao.

Jedna je osoba privedena u Vukovaru, dok su preostala dvojica uhićeni u Zagrebu.  Dvojica muškaraca iz Zagreba priznala su napad na Rađenovića, a bivši direktor Zagrebačkih cesta jučer je jednog od njih; napadača koji ga je pošpricao suzavcem, i prepoznao.

Upravo taj se napadač navodno prvi 'slomio' nakon čega je sve u nazočnosti odvjetnika i priznao. Prema svemu sudeći, treći napadač iz Vukovara bio je posrednik u komunikaciji između naručitelja i počinitelja napada. Uhićen je u Vukovaru, te je hitno prebačen u Zagreb. Ispitivanju osumnjičenika nazočio je i šef Uskoka Dinko Cvitan. Jutarnji list piše kako su napadači navodno priznali da su za premlaćivanje Rađenovića dobili tri tisuće eura.

Policija već dva mjeseca pokušava doznati tko je naručitelj napada na Rađenovića i nadaju se kako će današnja uhićenja pomoći u rasvjetljavanju cijelog slučaja. Cijeli je slučaj istraživala i Sigurnosno-obavještajna agencija koja je surađivala sa policijom. Zagrebačka je policija nedavno došla do podatka o mogućim napadačima, a provjera tih informacija ih je dovela do osumnjičenika.

Rađenović je napadnut u svibnju na svom kućnom pragu, kada ga je jedan napadač pošpricao suzavcem, dok ga je drugi napao bejzbolskom palicom. Rađenović je hospitaliziran, no srećom, zadobio je samo lakše tjelesne ozljede. Pretpostavlja se kako je napadnut zbog toga što je nakon premješaja na poziciju direktora Zagrebačkih cesta najavio žestoku borbu protiv kriminala unutar Holdinga. Rađenović je time stvorio mnogo neprijatelja i primao je brojne prijetnje. Nakon napada, vratio se na posao u Holding, no ne i na poziciju direktora Zagrebačkih cesta.

USKOK je ovih dana Županijskom sudu u Zagrebu, na temelju Rađenovićeve prijave, predao istražni zahtjev protiv četiri osobe koje se sumnjiči za primanje mita, protuzakonito posredovanje, zloporabu u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje isprava.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika