18.07.2008. / 13:17

Autor: Nina Tomljanović

Odvjetnik Drago Štribar

Izručenje Jelavića krajem sljedećeg tjedna

Slovenski odvjetnik kaže kako će Jelavić biti izručen zrakoplovom, no nije znao kazati koji će ga odvjetnik zastupati u Njemačkoj

Slovenski odvjetnik Drago Štribar koji zastupa Nikicu Jelavića, uhićenog prošloga utorka pri ulasku u Sloveniju na graničnom prijelazu Obrežje, je izvijestio da bi Slovenija njegova branjenika mogla izručiti Njemačkoj krejem sljedećeg tjedna.

Prema Štribarovim riječima, ni njemačka ni slovenska policija još uvijek nisu dogovorile datum izručenja, ali prema europskom uhidbenom nalogu, po kojemu je Jelavić i uhićen 8. srpnja na slovenskoj granici, izručenje je moguće najranije deset dana od pravomoćnosti odluke o izručenju, a u Jelavićevom slučaju ona je stupila na snagu 15. srpnja.

Slovenski odvjetnik kaže kako će Jelavić biti izručen zrakoplovom, no nije znao kazati koji će ga odvjetnik zastupati u Njemačkoj. Izvijestio je da je Jelavić od početka pritvoren u Ljubljani, a ne u Novom Mestu kako su nagađali medijite da nema nikakvih primjedbi na smještaj u pritvoru i pravosudno osoblje.

Budući da se Jelavić nije protivio izručenju njemačkim pravosudnim vlastima, pa je i postupak izručenja išao po ubrzanoj proceduri.

Vezane vijesti

Jelavić: Ispuniti ćemo očekivanja navijača

Jelavić: Ispuniti ćemo očekivanja navijača

U razgovoru za Evertontv napadač hrvatske nogometne reprezentacije Nikica Jelavić izrazio je optimizam i vjeru da zajedno sa suigračima na Euru može… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika