19.07.2008. / 12:52

Autor: Hrvoje Šimičević

Premijer poručio

Sanader: Učiniti ćemo sve što se može za Laptala

„Učinit ćemo, svi zajedno, sve što je u našoj moći da pokušamo izvući tog čovjeka“, kazao je Sanader

Učiniti ćemo sve što je u našoj moći za kapetana Kristu Laptala, poručio je u intervjuu za Jutarnji list premijer Ivo Sanader, istaknuvši kao će ponovno pisati grčkom premijeru Karamanlisu. Sanader je dodao kako je već pisao tamošnjem premijeru „moleći ga da učini sve što je u njegovoj moći, poštujući trodiobu vlasti, da se slučaj kapetana Laptala što prije riješi".

"Da smo u Europskoj uniji i NATO-u, sigurno bi naš položaj i u ovom problemu bio puno jači. Ja ne znam bismo li i tada mogli brzo rješavati stvari. Ali bilo bi nam lakše. I bit će nam lakše i bolje", rekao je u intervjuu Sanader.

Istaknuo je također kako je i predsjednik Mesić pisao grčkom predsjedniku, podsjetivši kako je dubrovačka gradonačelnica osobno putovala u Grčku na suđenje Laptalu. „Učinit ćemo, svi zajedno, sve što je u našoj moći da pokušamo izvući tog čovjeka“, kazao je Sanader.

Podsjetimo, grčki sud u Patrasu osudio je nepravomoćno dubrovačkog kapetana Kristu Laptala na 14 godina zatvora i 200.000 eura, nakon što je u tamošnjem pritvoru proveo godinu dana. Na brodu gdje je bio kapetan, pronađen je 51 kilogram kokaina.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika