20.07.2008. / 10:00

Autor: Hrvoje Šimičević

Splitsko ljeto

Održana premijera Euripidovih 'Bakhi'

Iako je bio u Splitu, premijer Sanader, koji je poslao poruku da se 'Bakhe' ne smije zabraniti, sinoć se nije pojavio na premijeri, kao ni predstavnici splitske gradske vlasti

Nakon brojnih trzavica, medijskih prepucavanja prouzročenih činjenicom da je 'zabranjena' a potom i 'odobrena', jučer je na otvaranju Splitskog ljeta po programu i bez problema održana premijera Euripidove tragedije “Bakhe” u režiji Olivera Frljića. U Bakhi pak nisu izostali ni svi sporni djelovi, koji su prema mnogima i rezultirali prvotnoj zabrani od strane ravnatelja Splitskog ljeta Milana Štrljić.

Tako je prema planu emitiran i govor premijera Ive Sanadera sa splitske rive, u kojem daje podršku haškim optuženicima. Govor je emitiran preko razglasa, dok je paralelno jedan od glumaca, Vili Matula, oko vrata nosio natpis “pi... izdajnička” uz video isječke slučaja Lora. Iz predstave nisu izostali ni komadi sirova mesa, koji su bačeni sa krova u dvorište Osnovne škole Spinut.

Publika je pljeskom popratila Frljićev kazališni komad, a protagonisti kazališne scene koji su se pojavili na premijeri, čestitali su redatelju i glumcima na obavljenom poslu. Iako je bio u Splitu, premijer Sanader, koji je poslao poruku da se Bakha ne smije zabraniti, sinoć se nije pojavio na premijeri, kao ni predstavnici splitske gradske vlasti.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika