20.07.2008. / 18:21

Autor: Hrvoje Šimičević

Nedjeljom u 2

Blažević: Bandić vjeruje da bih mogao ujediniti ljude u BiH

"Kako je moguće da su igrači na ratnoj nozi s čelništvom, a oni s navijačima. Nedostajao je trener, osoba koja bi riješila tu konfuziju“, kazao je Blažević o trenutačnom stanju BiH nogometnog saveza

Gostujući u HRT-ovoj emisiji Aleksandra Stankovića Nedjeljom u 2, budući trener reprezentacije BiH Miroslav Ćiro Blažević kroz sat se vremena retrospektivno osvrnuo na najveće uspjehe u nogometnoj karijeri, vlastitom poimanju riječi nacionalizam, ili pak o tome kako se nikad neće odreći prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. „Ne dopuštam nikom da o mom predsjedniku govori loše preda mnom A teze da je Tuđman želio da BiH ne postoji, naprosto nisu istinite“, odgovorio je Blažević na pitanje voditelja Stankovića kako će ga dočekati u zemlji čiji je nogometni izbornik, ako je poznat Tuđmanov naum vezano uz ovu temu.

Kontroverznog pjevača Marka Perkovića Thompsona nazvao je poetom, 'genijalnim umjetnikom koji je mnogo napravio za Hrvatsku', napavši pritom IDS-ovca Damira Kajina, kazavši kako je on alarmirao predsjednika Mesića u namjeri da se Thompsonov nastup zabrani u Istri.

Gradonačelnik SDP-a Milan Bandić, koji je nedavno inicirao održavanje Thompsonova koncerta na Trgu Bana Jelačića, inicirao je i Blaževićev angažman u susjednoj državi. „Bandić je bio inicijator mog odlaska u BiH, vjeruje kako bih mogao ujediniti i izmiriti ljude, jer ja od neprijatelja radim prave prijatelje. Hoću li uspjeti, ovisi o dubini njihovog antagonizma. No, ništa kao nogomet ne može ujediniti ljude. Priznajte, to je humano djelo, došao sam da pomirim zaraćene strane. No, za to me Bandić i poreznici ne plaćaju“, kazao je Blažević potvrdivši kako će od BiH nogometnog saveza dobiti za angažman 5 tisuća eura, koje će pak 'pokriti' sponzoti iz Hrvatske.

Izboru Ćire Blaževića kao selektora BiH reprezentacije prethodili su mjeseci medijskih prepucavanja ljudi u Savezu, bojkoti nogometaša te međuetničkih sukoba navijača, a toga nije manjkalo ni nakon što je došlo do konačnog rješenja. „Moram još s ljudima koji vode Savez usaglasiti stajališta. Vjerujem da ih krivo optužuju, da za to nema vitalnog razloga. Problem je u tome da nije bilo ništa organizirano, sve je bilo na glavi. Kako je moguće da su igrači na ratnoj nozi s čelništvom, a oni s navijačima. Nedostajao je trener, osoba koja bi riješila tu konfuziju“, kazao je Blažević.

Vezane vijesti

Ćiro se vratio u Iran, potpisao jednogodišnji ugovor s Mes Kermanom

Ćiro se vratio u Iran, potpisao jednogodišnji ugovor s Mes Kermanom

Legendarni hrvatski nogometni trener Miroslav Ćiro Blažević vratio se nakon 10 godina u Iran gdje je potpisao jednogodišnji ugovor s tamošnjim klubom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika