21.07.2008. / 08:35

Autor: Hrvoje Šimičević

Pismo rođaka

'Obitelj Laptalo će tužiti Ivana Zvonimira Čička'

U pismu, rođak Kriste Laptala piše kako je o Čičku čuo puno gorih priča od te koju je on “čuo” iz “povjerljivih” izvora, dodavši kako mu ih ne pada na pamet objaviti, 'ako ni zbog čega drugoga, onda zato jer nema dokaza'

Obitelj Kriste Laptala, kojeg je grčki sud osudio na 14 godina zatvora jer je prema presudi kriv za krijumčarenje droge, tužiti će bivšeg predsjednika Hrvatskog helsinškog odbora Ivana Zvonimira Čička zbog klevete. Jutarnji list je objavio pismo rođaka kapetana Kriste Laptala, koji nosi isto ime, u kojem u ime obitelji najavljuje tužbu te ističe kako 'Čičkova zloća bez razloga mora polučiti zasluženu nagradu'.

"A cijena je visoka, ona podrazumijeva zabiti nož u leđa čovjeku koji je već u preteškoj situaciji bez ikakve krivnje, baciti pod noge četrdesetogodišnju besprijekornu pomorsku karijeru čovjeka bez ijedne mrlje na svom putu po kojega nije išao Vladin zrakoplov kad mu pozli.", stoji u pismu Kriste Laptala, koji se pita kakvi su motivi ponukali Čička za njegovo 'inzistiranje na klevetanju kapetana Laptala'. "Dugo sam razmišljao o tome što bi mogao biti uzrok, što bi to Čičku moglo tako zasmetati kod čovjeka kojeg nikad u životu nije vidio niti išta o njemu zna a da bi se pojavila želja da mu na svaki način naudi, i to služeći se nevjerojatnim lažima za koje danas znamo da su i oštro demantirane s najmjerodavnijih mjesta."

U pismu Laptalo piše kako je o Čičku čuo puno gorih priča, od te koju je on “čuo” iz “povjerljivih” izvora, dodavši kako mu ih ne pada na pamet objaviti, 'ako ni zbog čega drugoga, onda zato jer nema dokaza.' "A dokaza, to je svima jasno, za svoje nebuloze nema ni Čičak, pa mu poručujem da se na Sudu (što će sigurno slijediti) neće moći sakriti iza formulacije “povjerljivog izvora”, nego mu preporučujem da provjeri svoj bankovni bonitet jer se nadam da će odšteta za te opake klevete koju će zatražiti obitelj kapetana Laptala biti primjerena šteti.", stoji na kraju pisma.

Podsjetimo, Čičak je dan poslije presude napisao tekst u kojem ističe kako je Laptalo bio pod istragom hrvatske policije, pozivajući se na povjerljivi izvor od kojeg je saznao da su ga imali namjeru uhititi. Ova teza odmah je demantirana iz najviših vrhova MUP-a.

Vezane vijesti

Građanima isprika, a Čičku mjesto kraj ogledala

Građanima isprika, a Čičku mjesto kraj ogledala

Ministar Željko Jovanović ispričao se putem Facebooka građanima jer je Mamiću, Markoviću i Srebriću poručio da se uhvate za ruke, stanu pred ogledalo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika