21.07.2008. / 09:22

Autor: Hrvoje Šimičević

Slučaj Rađenović

Policija i dalje u potrazi za tajnim popisom

Popis s osobama koje su napadači na Rađenovića namjeravali pretući, nalazi se navodno u cvjetnim žardinjerima preko puta stana jednog od osumnjičenih, 41-godišnjeg Miodraga Šimunca

Pripadnici krim policije danas bi trebali nastaviti pretraživati cvjetne žardinijere za koje se vjeruje da su u njima sakriveni predmeti važni za istragu u slučaju pretučenog bivšeg direktora Zgrebačkih cesta Igora Rađenovića. Naime, Jutarnji piše kako se u tri cvjetne žardinijere u Koranskoj ulici u Zagrebu možda nalazi popis ljudi koje su napadači poslije Rađenovića namjeravali pretući.

Preko puta žardinijera živi jedan od osumnjičenih, 41-godišnji Miodrag Šimunac kojeg se uz 26-godišnjeg Nikolu Presečkog sumnjiči za napad na Rađenovića. Prema Jutarnjem, u petak je navodno cijeli dan u policijskoj postaji proveo neimenovani vođa zagrebačkog kriminalnog klana, koji je svojedobno svjedočio protiv tzv. zločinačke organizacije. Priveden je navodno zbog sumnje da je bio glavni posrednik između počinitelja i naručitelja premlaćivanja. Za sada nema potvrda o tomu da li je ta osoba oključena u ovu konkretnu istragu.

Tajni izvještaj otkriva 'protagoniste malverzacija'

Na tajnom izvještaju, koji je na zahtjev Rađenovića napravio Gradski kontrolni ured, a što je finalno i bio motiv bivšem čelnom čovjeku Zagrebačkih cesta da poslovanje prijavi USKOK-u, nalazi se popis osoba koji su u malverzacijama oštetili Holding za milijunske iznose. Osim Rađenovića, sa sadržajem izvješća upoznati su i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te predsjednik uprave Holdinga Slobodan Ljubičić.

Jedan od prijavljenih USKOK-u, financijski direktor Slobodan Gracin navodno je uz tehničkog direktora Stipu Ćorića, koji se također vjerojatno nalazi na popisu, zaslužan za kreiranje poslovne politike Zagrebačkih cesta. Uz njih dvojicu, kako piše Jutarnji, sasvim se sigurno nalazi i bivši tehnički direktor Milan Vojvodić te šef komercijalno-pravne službe i nabave Marcel Marokini.

Vezane vijesti

'Bandić je naručio premlaćivanje Rađenovića'

'Bandić je naručio premlaćivanje Rađenovića'

Tri godine nakon što je završio u zatvoru zbog premlaćivanja Igora Rađenovića, Miodrag Šimunac odlučio je otkriti ime naručitelja. Za Vijesti RTL-a… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika