22.07.2008. / 15:43

Autor: Hrvoje Šimičević

Otmičar Zagorčeva sina

Mateković ipak neće biti pušten na privremenu slobodu

Mateković je prvotno dobio odobrenje Izvanraspravnog vijeća Županijskog suda, koje je pak poništeno nakon što je jučer Državno odvjetništvo uložilo žalbu na istu

Otmičar sina Vladimira Zagorca, Ivan Mateković Ico, ipak neće biti pušten na privremenu šezdesetodnevnu slobodu koju je zatražio da se skrbio o djeci jer mu je supruga na operaciji. Naime, Mateković je prvotno dobio odobrenje Izvanraspravnog vijeća Županijskog suda, koje je pak poništeno nakon što je jučer Državno odvjetništvo uložilo žalbu na istu.

Naime, odluka je donesena 16. srpnja, ali Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu preko žalbe je istaknulo kako je operacija njegove supruge bila zakazana za 26. lipnja, što bi prema njima značilo da više ne postoji razlog za prekid.

Do slične je situacije došlo prije četiri mjeseca, kad je sudac suda u Varaždinu donio odluku kojom se prekida Matekovićevo izdržavanje kazne na tri mjeseca. Međutim, prije toga Odvjetništvo nije obaviješteno, pa je ova odluka, kao i današnja, na kraju i poništena.

Vezane vijesti

Zagorec premješten u zatvor u Glinu

Zagorec premješten u zatvor u Glinu

Bivši general i pomoćnik ministra obrane Vladimir Zagorec, osuđen na sedam godina zatvora zbog krađe dragulja iz MORH-a, premješten je iz zagrebačkog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika