24.07.2008. / 08:21

Autor: Nina Tomljanović

Japan

U snažnom potresu ozlijeđena 91 osoba

Potres preliminarne magnitude 6,8 dogodio se na dubini od 105 kilometara i na obali Iwate, udaljene 450 kilometara sjeveroistočno od Tokia

Najmanje 91 osoba je ozlijeđena u snažnom potresu koji je sinoć nešto iza ponoći pogodio sjevernu obalu Japana, javlja agencija AP.

Potres preliminarne magnitude 6,8 dogodio se na dubini od 105 kilometara i na obali Iwate, udaljene 450 kilometara sjeveroistočno od Tokia i japanska meteorološka agencija je izjavila da nema opasnosti od tsunamija no da bi moglo doći do ponovnog podrhtavanja tla.

Policija izvješćuje kako nema životno ugroženih osoba te da ozlijeđeni imaju uglavnom masnice i posjekotine od slomljenog stakla i od letećih predmeta.

Agencija Reuters istodobno je izvijestila o potresu magnitude 6,4 blizu obale ruskih Kurilskih otoka na sjeveru Tihog oceana. Centar potresda je bio 106 kilometara istočno-sjeveroistočno od Severo-Kurilska i na dubini od 35 kilometara i nema opasnosti od tsunamija.

Vezane vijesti

Japan zadovoljan dogovorom o dokapitalizaciji španjolskih banaka

Japan zadovoljan dogovorom o dokapitalizaciji španjolskih banaka

Japanski ministar financija Jun Azumi izrazio je u nedjelju zadovoljstvo dogovorom koji je dan ranije postigla eurozona o pomoći u dokapitalizaciji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika