24.07.2008. / 18:15

Autor: Hrvoje Šimičević

Nesreća rukometaša

Reprezentativcu Ivanu Čupiću amputiran dio prsta

Čupić će zbog nezgode svakako propustiti Olimpijske igre u Pekingu, a o daljnjem nastavku karijere znati će se za oko tjedan i pol, kada djelomično zacijeli rana

Nakon bizarne nesreće koja se dogodila poslije prijateljske utakmice s Poljskom u Crikvenici, rukometnom reprezentativcu Ivanu Čupiću u riječkoj bolnici amputirano je pola četvrog prsta lijeve ruke. Do teške nesreće navodno je došlo nakon što je Čupić, u namjeri da brže stigne do sobe za odmor, odlučio preskočiti žičanu ogradu. Međutim, nakon što se već uhvatio za ogradu, predomislio se, ali prsten na lijevoj ruci mu je zapeo za ogradu. Čupić se nije uspio uhvatiti desnom rukom, te mu je zbog velike sile žica otrgnula tkivo s prsta.

Odmah potom, u pomoć su mu proskočili reprezentativci te ga odveli do liječnika reprezentacije dr. Mladena Miškulina. Potom je zbog težine ozlijede prebačen u riječki KBC. Operiran je uz lokalnu anesteziju, a liječni su dio prsta morali amputirati jer su meso, koža i tetiva prsnih članaka bili previše oštećeni. Čupić će zbog nezgode svakako propustiti Olimpijske igre u Pekingu, a o daljnjem nastavku karijere znati će se za oko tjedan i pol, kada zacijele šavovi i rana. Čupić će moći nastaviti sportsku karijeru, ali uz neke prilagodbe ovoj ozlijedi. Između ostalog, vjerojatno će trebati koristiti protezu, dok bi snagu stiska mogao nadoknaditi vježbanjem.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika