25.07.2008. / 18:12

Autor: Hrvoje Šimičević

Uhićenje Karadžića

Radikali Tadiću prijete smrću

"Podsjećamo Tadića da se u Srbiji izdaja nikada nije opraštala. Ne prijetimo, ali upozoravamo na prokletstvo koje je sve izdajice u srpskoj povijesti pratilo. Podsjećamo na krah dinastije Obrenović i rekla bih sadašnjim vlastodršcima da možda neće svi imati sreću Zorana Đinđića"

Visoka dužnosnica Srpske radikalne stranke (SRS) i zastupnica u Skupštini Srbije Vjerica Radeta uputila je u petak prijetnje smrću predsjedniku Srbije Borisu Tadiću, prenijela je Hina.

"Podsjećamo Tadića da se u Srbiji izdaja nikada nije opraštala. Ne prijetimo, ali upozoravamo na prokletstvo koje je sve izdajice u srpskoj povijesti pratilo. Podsjećamo na krah dinastije Obrenović i rekla bih sadašnjim vlastodršcima da možda neće svi imati sreću Zorana Đinđića. Bog kažnjava do sedmog koljena i o tome biste trebali voditi računa", kazala je Radeta. Radikali su pozvali Srpsku pravoslavnu crkvu da se izjasne, 'jer jedino oni imaju pravo i obvezu po crkvenim kanonima izopćiti iz SPC i anatemizirati ih.'

Tadić, Ljajić, Vukičević i Dačić primili prijetnje smrću

Radikali su najavili i prosvjede sljedećeg utorka u Beogradu, optuživši potom za nerede proteklih nekoliko dana, u kojima su napadnuta i dva novinara, 'provokatore Borisa Tadića', ističući kako je Tadić diktator, 'jer je na dužnostima predsjednika države, vlade, parlamenta i svih ministara'.

Potpredsjednik SRS-a Tomislav Nikolić također je uputio nekoliko prijetnji zbog nedavnog Karadžićevog uhićenja. Govoreći o načinu na koji su tijekom proteklih dana o tome izvještavali iz državne Radio-televizije Srbije, Nikolić je kazao kako se radi o javnom servisu koji "bar polovinom pripada i onim građanima koji se ne raduju uhićenju Radovana Karadžića", Dodao je kako će, u slučaju da se "ne otvori prema svim građanima Srbije", učiniti sve da se ta televizija "zaustavi". "To neće biti teško, vidjeli ste što je rađeno Bastilji", ilustrirao je Nikolić kakve se metode 'skrivaju' iza ove retorike.

Vezane vijesti

ICTY: Obrana traži oslobađanje Radovana Karadžića

ICTY: Obrana traži oslobađanje Radovana Karadžića

Obrana Radovana Karadžića zatražila je u ponedjeljak pred Međunarodnim sudom za zločine počinjene u bivšoj Jugoslaviji (ICTY) oslobađanje bivšeg… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika