26.07.2008. / 10:00

Autor: Petra Horvat

Dinamo

Mamić htio utakmicu bez navijača

Mnogi tvrde kako Mamić takvu odluku nije donio zbog želje da sredi stanje na našim stadionima, već da mu je skandiranjem s tribina povrijeđena taština

U petak je izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić obznanio kako se ukida besplatan ulaz na Dinamove utakmice, te kako će s zbog nemogućnosti tiskanja ulaznica za utakmicu s Rijekom, prema Mamićevim riječima, "taj dvoboj igrati bez gledatelja".

Sat vremena kasnije, glasnogovornik kluba Ado Kožul javio je kako će se utakmica s Rijekom ipak odigrati pred gledateljima, jer su pronašli tvrtku koja je u stanju u tako kratkom roku otisnuti ulaznice. "Dinamova uprava pronašla je rješenje te će se prvo kolo HNL-a ipak odigrati uz podršku publike", stoji na službenim stranicama Dinama.

Odluku Zdravka Mamića da ukine besplatne ulaznice isprovocirali su Dinamovi navijači, koji su u prvom pretkolu Lige prvaka, tijekom utakmice protiv irskog Linfilda, brojnim bakljama koje su upalili na stadionu umalo izazvali prekid utakmice, što bi pokrenulo i eliminaciju Dinama iz tog prestižnog natjecanja. Također, tijekom utakmice navijači su skadirali Mamiću i Mirku Hrgoviću i vrijeđali ih.

BBB-i su i ranije zadavali brige upravi kluba, kada su tijekom priprema izazvali nekoliko ekscesa na prijateljskim utakmicama u Sloveniji i Austriji, dogovorili su tučnjavu s Torcidom u Čakovcu, a zbog straha od ekscesa otkazan je i susret s Lechom iz Poznana.

Mamić se odlukom o utakmici bez gledatelja očito želio na neki način obračunati s navijačima. BBB-i su odmah nakon Mamićeva istupa izjavili kako to znači "smrt hrvatskog nogometa". Mamićevu odluku prokomentirao je i gradonačelnik Bandić koji je kazao kako osuđuje bilo kakav oblkik vandalizma, pa i onaj navijača Dinama, no kako se utakmice igraju zbog gledatelja i u protivnom nemaju smisla.

Vezane vijesti

Mamić i Gobac žele vlast nad 143 milijuna kuna

Mamić i Gobac žele vlast nad 143 milijuna kuna

Zdravku Mamiću nije ovih tjedana jedina briga postavljanje nove vlasti u Hrvatski nogometni savez. Medijski manje zanimljiv, ali financijski bitan,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika