26.07.2008. / 10:22

Autor: Petra Horvat

Austrijska policija

Karadžić vjerojatno imao hrvatsku putovnicu

Muškarac s putovnicom na ime Petra Glumca spremno je odgovarao na sva pitanja austrijske policije, koja ga je legitimirala u Beču prošle godine

Wolfgang Gollia, glasnogovornik austrijskog ministarstva unutarnjih poslova u petak je rekao kako je muškarac s hrvatskom putovnicom na ime Petar Glumac, koji je legitimiran prošle godine prilikom pretrage jednog stana u Beču, najvjerojatnije bio nedavno uhićeni Radovan Karadžić, optužen za ratne zločine.

Gollia je potvrdio Kronen Zeitung prema kojem je austrijska policija 4. svibnja 2007. pretražila jedan stan u Beču u sklopu istrage jednog ubojstva. U stanu se tada nalazio i jedan muškarac sijede kose i brade koji se legitimirao hrvatskom putovnicom na ime Petar Glumac koji je rekao da se u Beču nalazi na obuci i spremno je odgovarao na sva pitanja policajaca.

Gollia je rekao kako su policajci koji su sudjelovali u raciji, vidjevši fotografije uhićenog Karadžića, prepoznali muškarca kojeg su u bečkom stanu legitimirali kao Petra Glumca. "Kad su se pojavile fotografije Karadžića nakon njegova uhićenja u Srbiji, policajci koji su sudjelovali u raciji izvijestili su da je muškarac kojeg su u stanu vidjeli najvjerojatnije Karadžić", rekao je Gollia za austrijsku policiju. Dodao je i kako austrijska policija provodi dodatnu istragu, ispituje policajce i druge očevice, te kontaktira s hrvatskim i srpskim vlastima kako bi potvrdila identitet legitimiranog muškarca.

Karadžić je jučer izjavio da se od 2002. skrivao sam, da mu nitko nije pomagao u bijegu, te da Ratka Mladića nije vidio još od 1997. godine kada je vlast u Republici Srpskoj predao Biljani Plavšić.

Vezane vijesti

Bez bitnih promjena u grčkim rezovima

Bez bitnih promjena u grčkim rezovima

Čelnik euroskupine Jean-Claude Juncker je u razgovoru u utorak na austrijskom državnom radiju O1 rekao da neće biti dubinskih promjena u programu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika