14.08.2002. / 00:00

Autor: Anita Štander

SARAJEVO

"SLOBODNA BOSNA" TUŽI ALIJU IZETBEGOVIĆA I MUSTAFU CERIĆA

POGLAVAR ISLAMSKE ZAJEDNICE U BiH MUSTAFA CERIĆ I BIVŠI PREDSJEDNIK DRŽAVE ALIJA IZETBEGOVIĆ ZANIJEKALI SU SVE OPTUŽBE O UMJEŠANOSTI U ŠVERC ORUŽJA I ISLAMSKI TERORIZAM

“SLOBODNA BOSNA” TUŽI ALIJU IZETBEGOVIĆA I MUSTAFU CERIĆA
Uredništvo sarajevskog tjednika «Slobodna Bosna» najavilo je u srijedu podnošenje tužbe protiv poglavara islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Mustafe Cerića i bivšeg predsjednika države Alije Izetbegovića. Uredništvo kaže kako je na tužbu prisiljeno zbog medijskog i političkog linča. U džamijama širom BiH tijekom redovitih vjerskih obreda svećenici od prošlog tjedna otvoreno pozivaju na odmazdu nad njihovim novinarima koje nazivaju «plaćenicima antimuslimanske zavjere».

U prošlotjednom izdanju «Slobodne Bosne», naime, objavljen je članak pod naslovom «Pravna država po mjeri Mustafe Cerića», u kojem glavni urednik Slobodne Bosne Senad Avdić Cerića naziva «advokatom bošnjačke mafije». Avdić se poziva na to što je Cerić rekao Bošnjacima da prosvjeduju protiv suđenja bivšim visokim policijskim i vojnim dužnosnicima u BiH osumnjičenim za sponzoriranje islamskog terorizma. Avdić je u članku opružio Cerića i Izetbegovića da su surađivali kako bi kako bi prikrili nestanak stotina milijuna dolara koje su tijekom rata pristizale kao pomoć za obranu zemlje. Cerić i Izetbegović zanijekali su sve optužbe te iznijeli teške optužbe na račun novinara tjednika. Cerić je uz to rekao kako bi Avdića trebalo poslati na promatranje kod psihijatra.

Slobodna Bosna o nedavnim incidentima izvjestila je Visokog predstavnika za BiH Paddyja Ashdowna, voditelja misije OESS-a Roberta Beecrofta te veleposlanike zapadnih zemalja. Uredništvo lista najavilo je da će od Cerića i Izetbegovića tražiti da u sudskom postupku objasne svoje izjave.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika