28.07.2008. / 12:04

Autor: Jelena Badovinac

Extra galerija

Natali Dizdar ekskluzivno - ljetni fotosession

Natali Dizdar i ovog je ljeta odlučila dio godišnjeg odmora provesti u svojem rodnom Zadru i baš smo je ulovili dan prije milenijskog skoka na zadarskoj rivi. Naime, ta turistička atrakcija uvedena je prošle godine i tada stanovnici, ali i posjetitelji u Zadru, skaču u more sa stepenica na središnjoj rivi. Natali je, kako tvrdi, avanturist po prirodi i teško može odoljeti bilo kakvom izazovu. A veliki je izazov svakako i izdavanje novog albuma. Naime, mlada pjevačica u listopadu će na tržište lansirati svoj drugi samostalni album u karijeri. Zanimljivo je i kako je zadnji singl "Stop" korišten u reklami Erste & Steiermärkische banke.
"Novi album, kao što i singl 'Stop' najavljuje, malo se odmaknuo od pop-lounge zvuka prošlog. Ovaj će biti malo više rockerski, s puno gitara. Zapravo, bit će to jedan zdravi, organski zvuk koji se meni jako sviđa. A što se tiče izdavanja albuma, još uvijek moj menadžment određuje pozicije projekta, ali sve će se znati na vrijeme. Postoji nekoliko opcija", tvrdi Natali čiji se prvijenac pokazao kao uspješan i kvalitetan album. Natali je, naime, za njega dobila osam nominacija i nagradu Porin kao debitant godine, ali i Večernjakov Ekran te Zlatnu kooglu. Album je odlično prošao kod publike pa ne čudi što mnogi s nestrpljenjem iščekuju sljedeći. S obzirom na vrstu glazbe kojom se bavi, ali i njezine glazbene mogućnosti, možda bi Natali Dizdar uskoro mogla nešto napraviti i za inozemno tržište.
"Zbog samog početka moje karijere logično je da napravim album u svojoj zemlji i na svom jeziku. S obzirom na to da mi je lako pjevati na engleskom, ne bih imala ništa protiv da se u budućnosti dogodi i to. Možda se ulaskom u Europsku Uniju otvori jedna šira perspektiva. Naravno da bih voljela sa svojim zvukom uspjeti kako ovdje tako i izvan Hrvatske. Razmišljam i o tome da neke tekstove prevedem na engleski, ali još je prerano za realizaciju. Album mi je sad prioritet", tvrdi Natali koja je nedavno privela kraju i fakultetske obveze na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu.
(Zahvaljujemo hotelu Bastion u Zadru na ustupljenom prostoru)

Više u novoj Extri

Fotogalerija

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika