28.07.2008. / 14:20

Autor: Nina Tomljanović

Nesreća u tunelu Ledenik

Sutra nastavak suđenja Miljenku Stričaku

Marijan Bitanga, predsjednik Sudskog vijeća rekao je da se u nastavku procesa trebaju saslušati vještaci za telekomunikacije, psiholozi i psihijatri

Na zadarskom Općinskom sudu sutra se nastavlja suđenje Miljenku Stričaku, vozaču tegljača koji je prije dvije godine skrivio stravičan sudar u tunelu Ledenik kada je MAN-ovim tegljačem s gotovo 100 km na sat pomeo kolonu ispred sebe. Tada su poginule četiri osobe, dvije žene i njihovo dvoje malodobne djece.

Marijan Bitanga, predsjednik Sudskog vijeća rekao je da se u nastavku procesa trebaju saslušati vještaci za telekomunikacije, psiholozi i psihijatri. "Trebat će nam još, po mojoj procjeni, dva do tri raspravna ročišta i nakon toga ćemo postupak privesti kraju", izjavio je Bitanga.

26-godišnji Stričak na optuženičku je klupu sjeo u travnju 2007. godine i tada se nije želio očitovati. Zbog pokušaja samoubojstva koje je pokušao počiniti, tri se dana kasnije nije pojavio na sudu. Cijeli slučaj preuzeo je novi sudac te je od tada suđenje zatvoreno za javnost.

Sudac Bitanga opovrgava tvrdnje rodbine stradalih da se suđenje odugovlači namjerno. "Točno je da je dolazilo do više odgoda, ali mi ne možemo ništa ako optuženi Stričak izostane s procesa i dostavi urednu liječničku dokumentaciju kojom opravdava izostanak", kaže sudac Bitanga.

Nesreća na autocesti Zagreb-Split dogodila se 28. srpnja 2006. godine. Miljenko Stričak u punoj je brzini naletio na kolonu automobila u tunelu Ledenik, a uslijed udara smrskan je osobni automobil "opel" zagrebačkih registracijskih oznaka u kojemu su poginule Jadranka Matešić Marković (45) sa sinom Mihaelom (11) i njezina prijateljica Zdenka Kuhta (49) s kćeri Ines (15).

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika