28.07.2008. / 16:01

Autor: Petra Horvat

Zagreb

Jelaču određen jednomjesečan pritvor

Ubojici Tvrtka Tomičića sutkinja je pritvor dodijelila kako ne bi pobjegao ili ponovio kazneno djelo

Zagrebački Županijski sud danas je odredio jednomjesečan pritvor Miroslavu Jelaču (31), osumnjičenom za prošlotjedno ubojstvo Tvrtka Tomičića, jednog od optuženika sa suđenja tzv. zagrebačkoj zločinačkoj organizaciji. Sud je danas zaprimio istražni zahtjev državnog odvjetništva protiv Jelača, kojeg je istražna sutkinja Jadranka Mandušić danas saslušala, nakon čega mu je dodijelila jednomjesečan pritvor.

Jelaču je pritvor dodijeljan na temelju triju osnova: iz opasnosti od bijega, od ponavljanja kažnjiva djela te zbog posebno teških okolnosti počinjenja kažnjiva djela.

Jelač je u noći s četvrtka na petak u narodnjačkom klubu Diogeneš, u zagrebačkom naselju Gajnicama, iz automatske puške ispalio rafal u Tomičića pred 60-ak gostiju i na mjestu ga ubio. Postoje nagađanja kako je Jelač Tomičića ubio zbog neplaćenog računa u iznosu od 1500 kuna.

Osim za ubojstvo, policija Jelača tereti i za dovođenje u opasnosti života i imovine, razbojstvo (oteo je automobil kojim je nakon zločina pokušao pobjeći policiji), nelegalno posjedovanje oružja te sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika