Objavljeno u Nacionalu br. 663, 2008-07-29

Autor: Nacionalova redakcija

Vojna diplomacija

Pokaz postaje ambasador RH pri NATO-U

Igor PokazIgor PokazPosljedice Hrvatskog pristupanja NATO-u vidljive su i kad je riječ o kadrovima. S obzirom na to da je odradio veliki dio posla u pristupanju Hrvatske NATO-u, ne samo u Bruxellesu nego i u kampanji za dobivanje potpore hrvatske javnosti za ulazak u NATO, sadašnji hrvatski veleposlanik pri misiji NATO-a Davor Božinović krajem ljeta se vraća u Ministarstvo vanjskih poslova na mjesto državnog tajnika za EU.

Njega će zamijeniti Igor Pokaz, bivši pomoćnik ministra obrane za obrambenu politiku, inače dugogodišnji diplomat koji je prije nekoliko mjeseci napustio državne institucije i zaposlio se u uredu šefa Atlantic grupe. Ravnatelj uprave za obrambenu politiku MORH-a bit će Pjer Šimunović koji je dugi niz godina radio upravo na približavanju Hrvatske NATO-u, odnosno bio je glavni koordinator aktivnosti svih državnih tijela.

Nacionalovi sugovornici ističu kako su nova imenovanja došla u pravi trenutak te da su rješenja vrlo kvalitetna, jer je riječ o profesionalcima koji su se dokazali u diplomaciji.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika