31.07.2008. / 10:19

Autor: Hrvoje Šimičević

Negativna bilanca

Država duguje 110,6 milijardi kuna

Unutarnji dug središnje države porastao za svega 42 milijuna kuna te je na kraju svibnja ove godine iznosio nešto više od 63 milijarde kuna, što predstavlja 57 posto ukupnog zaduženja središnje države

Posljednji podaci Hrvatske narodne banke govore kako je dug središnje države potkraj svibnja iznosio 110. 6 milijardi kuna, što je za milijardu i pol kuna više nego u istom razdoblju prošle godine. Inozemno zaduženje čini 43 posto.

Ukupan dug je u razdoblju od prvih pet mjeseci smanjen za za 1,49 milijardi kuna, uz mali porast unutarnjeg i osjetniji pad vanjskog zaduženja središnje države. Tako je unutarnji dug središnje države porastao za svega 42 milijuna kuna te je na kraju svibnja ove godine iznosio nešto više od 63 milijarde kuna, što predstavlja 57 posto ukupnog zaduženja središnje države, prenosi Hina.

Istodobno je inozemni dug središnje države u prvih pet mjeseca ove godine smanjen za 1,53 milijarde kuna ili za 3,1 posto, tako da je koncem svibnja iznosio 47,5 milijardi kuna. U ukupnom dugu središnje države inozemno zaduženje čini 43 posto.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika