31.07.2008. / 11:02

Autor: Hrvoje Šimičević

Mate Parlov

Posljednji ispraćaj boksačke legende

Na današnjoj će se sjednici gradskog poglavarstva grada Pule predložiti da se Dom sportova u Puli nazove imenom proslavljenog boksača

Danas će se u Puli održati komemoracija i posljednji ispraćaj Mate Parlova, a proglašen je i dan žalosti. Komemorativni skup je započeo u 11 sati u Domu hrvatskih branitelja u Puli. Uz brojne građane koji će odati posljednju počast jučer preminulom Parlovu, za dolazak su najavljeni predstavnici Ureda predsjednika Republike, Ministarstva prosvjete, obrazovanja i športa, Hrvatskog olimpijskog odbora te drugih visokih dužnosnika sportskog, političkog i društvenog života.

Također, na današnjoj će se sjednici gradskog poglavarstva grada Pule predložiti da se Dom sportova u Puli nazove imenom proslavljenog boksača. Pulski gradonačelnik Boris Miletić kazao je kako vjeruje da će članovi poglavarstva jednoglasno prihvatiti njegov prijedlog jer je to, kako je kazao, najmanje što grad Pula može učiniti za kralja ringa i najveće hrvatske boksačke legende svih vremena. "Veliki je onaj sportaš iza kojega ostaju mnoga odličja osvojena na velikim sportskim priredbama. A Mate Parlov to jest, najsjajnija odličja kojima će za sva vremena ostati čvrsto ukoričene najljepše stranice pulskog, istarskog, hrvatskog, europskog i svjetskog boksa Mate ostavlja nama", kazao je za Hinu pulski gradonačelnik.

Vijest o smrti Mate Parlova prenijeli su brojni svjetski mediji i novinske agencije. Francuska novinska agencija AFP je opisujući boksački put Mate Parlova istaknula kako je u više od 340 borbi tijekom karijere upisao samo 16 poraza, ali i nažalost izgubio borbu s opakom bolešću. O smrti proslavljenog hrvatskog boksača izvijestila je i njemačka agencija DPA, američki AP, španjolska Marca, francuski list Le Figaro, belgijski de Morgen, švicarski TSR sport, mađarski i talijanski mediji, te brojni boksački portali.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika